VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Don McLean kommer till Sverige

I höst firar en av världens största låtar 50 år; “American Pie” av sångaren och låtskrivaren Don McLean.

En låt med en väldigt speciell plats kulturellt och i musikhistorien, som bland annat tolkats av Madonna, parodierats – på ett vördnadsfullt sätt – av Weird Al Yancovic och vars textinnehåll och innebörd debatterats i oändlighet.

När den drygt åtta och en halv minut långa låten släpptes var det den längsta låten någonsin som nådde förstaplatsen på amerikanska Billboardlistan, som den dessutom toppade i fyra veckor i sträck. Den har nått platinastatus i Storbritannien och trippel platina hemma i USA och sålts och streamats miljontals gånger om sedan den släpptes 1971.

Låten har varit ständigt aktuell genom åren och kunde till exempel nyligen höras i Marvelfilmen Black Widow. Don McLean själv förärades dessutom så sent som nu i somras med en stjärna på Hollywood Walk of Fame.

Nästa år kommer Don McLean dessutom till Sverige för tre spelningar i oktober 2022. Egentligen var turnén tänkt att sammanfalla med 50-årjubileumet, men har skjutits fram på grund av pandemin.

18/10 2022 – Göteborg, Lorensbergsteatern
23/10 2022 – Stockholm, Göta Lejon
24/10 2022 – Malmö, Palladium

Biljetterna släpps 24 september 10.00

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT