VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
mastodon

Mastodon till Sverige

30 Shares

Metalbandet Mastodon från Atlanta kommer till Sverige! Under sina snart 22 år som aktiva har bandet släppt låtar som ”Blood and Thunder”, ”Colony of Birchmen” och ”The Motherload” för att bara nämna några.

För några dagar sedan släppte de låten ”Pushing The Tides”, första singeln från deras nya album ”Hushed & Grim Out” som de släpper i slutet på oktober i år. Nästa år kommer bandet till Sverige! 20 juni spelar de på Pustervik i Göteborg och 21 juni på KB i Malmö!


Support: Baroness och Bokassa

Biljetter släpps torsdag 23 september klockan 11:00 via LiveNation.se

Troy Sanders, Brent Hinds, Bill Kelliher och Brann Dailor bildade Mastodon efter att de träffades på en High on Fire-spelning 2000 och två år senare släppte de sitt debutalbum ”Remission”. Deras andra album ”Leviathan” fick sin inspiration från novellen Moby Dick och utnämndes till Album of the Year 2004 av Revolver, Kerrang! och Terrorizer. Deras tredje skiva ”Blood Mountain” som de släppte 2006 sålde över 40 000 exemplar i USA första veckan.

I oktober släpps deras nya skiva ”Hushed & Grim Out” och är en tribute till deras bortgångne vän och manager Nick John. Skivan är uppföljaren till senaste albumet ”Emperor of Sand” som de släppte 2017, den nominerades även till Grammy Award i kategorin ”Best Rock Album”. På Grammy Award 2018 vann Mastodon kategorin ”Best Metal Performance” för ”Sultan’s Curse” från ”Emperor of Sand”. Bandet har gjort sig känd för sina liveframträdanden och har bland annat varit förband åt Iron Maiden, Tool, Slipknot, Metallica och Slayer.

Trots sina framgångar menar Sanders på att “the most solid representation of us is when we get in our cycle and craft a wholesome, dynamic and beautiful record from top to bottom. That’s what we ultimately thrive on.”, och att “Hushed & Grim Out” förstärker det som många av bandets prestationer tidigare uttryckt. Det är inte endast deras tekniska behärskning och ambitiösa musikalitet som kommer till uttryck på skivan, utan även deras röster. Mastodon menar själva på att de har utvecklats otroligt mycket som sångare, som hörs tydligt i de explosiva ropen i ”The Crux” och den värkande refrängen i ”Skeleton of Splendor”. Utöver utvecklingen har deras smärta och uthållighet låst upp en ny nivå i deras sång, något som de menar inte kan tränas fram.

Datum 2022
20 juni – Pustervik, Göteborg
21 juni – KB, Malmö

Biljetter
Biljetter släpps torsdag 23 september klockan 11.00 via LiveNation.se

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter