Foto: Press

Livestreamad konsert med Nocean

Det teatraliska metalbandet Nocean bjuder på en gratis tillställning ikväll kl 20.00.

Det teatraliska metalbandet Nocean bjuder på en gratis tillställning ikväll kl 20.00.

Så vad kan vi förvänta oss för någonting, Hanna Olson, leadsångerska och frontfigur?

-Då kan man förvänta sig en 30 minuter lång liveshow. Det är första gången vi spelar live med den nya sättningen (trummisen Jonas Pettersson har tillkommit, mer om och av denne senare). Nu är våran ene gitarrist lite hängig, han ska göra ett covid-test idag (måndag 3:e maj) så vi får se ifall vi får klara oss utan honom på onsdag. Det blir blandat material, en liten överraskning bjuder vi på. En låt som vi inte spelat på säkert 5 år dyker upp i setet igen samt två nyare låtar från kommande plattan och även mittenplattan, “Diamond” så det blir en blandad kompott.

Till hösten väntas tillökning då ni släpper en ny platta och förhoppningsvis ger er ut på turné och jag vet att ni har en lite annorlunda approach än vad som är sedvanligt. 

-Ja, vi sätter upp en Metal-musikal. Dels har vi låtar som hänger ihop som ett konceptalbum, en genomgående historia och den gestaltas då av oss. Vi spelar olika karaktärer ur vår saga och sedan så håller vi på att producera en animerad film ska fungera som bryggor mellan låtarna. Så det blir som en föreställning med massa kreativa element. Och dessutom för sittande publik på teatrar vilket ju känns rätt unikt.  

Jonas Pettersson, bandets nytillskott och fantomtrummis, hur mycket har ni förberett er för denna live-stream?

-Ja, det har ju varit lite speciellt, minst sagt. Den lokal som vi brukar spela i har varit stängd sedan i november så vi har lirat digitalt. Jag har satt upp en server hemma hos mig och så har vi kört med ett program som heter Jamolus. Men igår (söndag den andra maj) så var vi lirade vi tillsammans i samma lokal.

Surrade med Hanna om innehållet ni kommer att bjuda på, kan du berätta lite mer?

-Det blir både nytt och gammalt, vi går tillbaka till första skivan och kör en låt som jag insisterade på att vi ska spela. Och så är det livepremiär på “The Phantom” som vi släppte som singel för ett tag sedan.

Du kommer från en rätt eklektisk musikalisk bakgrund. Du lirar allt från Guns´N`Roses till Slipknot till Dream Theater. Vad känner du att du kan tillföra till Nocean?

Oj, bra fråga. Jag är ju den som är mest progressiv, från prog metal-hållet. Så det är väl det som jag tillfört mest av. Om en låt går i 6/8-delar så har jag fått resten av bandet att överväga att pröva 5/8-delar istället. Andra taktarter med liknande känsla, om man vill får det lite mer drivande till exempel. Så sådant har jag bidragit med. Men även koncepttänket runt kommande plattan, de mer övergripande, hur saker och ting hänger ihop. Alla låtar är färdigskrivna och trummorna är nu inspelade så jag har sett till att vi har återkommande teman som dyker upp. Vi har även lagt till en liten ouvertyr som innehåller små delar av olika låtar. 

Länk till livestream: https://www.facebook.com/events/4301414473203286

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER