Foto: Pressbild

Bridear inleder sin Europaturné i Sverige

Tisdagen den 28 september spelar det japanska powermetalbandet Bridear för första gången i Sverige och då på anrika Nalen i Stockholm.

Tisdagen den 28 september spelar det japanska powermetalbandet Bridear för första gången i Sverige och då på anrika Nalen i Stockholm.

Spelningen är den första på bandets UK/EU-turné. Turnén “Into The Dark Forever Tour 2021” ingår i lanseringen av bandets tredje album, “Bloody Bride”, som är Bridears första internationella musiksläpp.

Bridear är ett av Japans mest framträdande band inom hårdrock/powermetal/metalcore. Bridears musik har tydliga influenser från tyska metallegendarerna Helloween och brittiska proggrockpionjärerna Muse.  Bridear är en kvinnlig kvintett från Fukuoka som kombinerar element från power metal, progressiv rock och melodiska J-pop musikslingor till ett unikt eget musikaliskt uttryck, skriver Swedish Japanese Perfomers Asociation i ett pressmeddelande som inkom till Rocknytts redaktion.

– Det är en stor glädje för oss att för första gången få presentera Bridear för en svensk publik, säger Pepijn Klaassen, event manager hos SJPA. Vi tror den svenska publiken kommer att uppskatta Bridears medryckande musik, kraftfulla scennärvaro och visuella framträdande.

Bridear uppträder tisdagen den 28 september 2021 på Nalen Klubb.

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER