VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
shylock-band-2012

I turnébussen – SHYLOCK

0 Shares

shylock-band-2012
För ett tag sedan släppte tyska SHYLOCK sitt sjätte album med finfin tysk kvalitetshårdrock. Om det är nu det kommer att lossna för bandet återstår att se och medan vi gör det kan vi passa på att kolla med gitarristen Johannes Amrhein hur dom har det i sin turnébuss.

Vad krävs för en trevlig vistelse i turnébussen?
– Sköna säten, bra musik, ett bra humör och helt också en kort resväg. Då är i alla fall jag nöjd!


Vem är alltid mest missnöjd med kvalitén på bussen?
– Mycket enkel fråga: vår gamla keyboardist Oli Thiergärtner! Han var alltid missnöjd med precis allting och hans största talang, om man nu vill kalla det för en talang, var att han kunde sprida dålig stämning omkring sig 24 timmar om dagen varenda dag. Fy fan!

Vad tar du alltid med dig i turnébussen?
– Givetvis allt jag behöver för att kunna framföra en så pass bra show som möjligt och sen allt det andra för att resan ska vara bekväm. Vad det är? Äh, inget speciellt direkt – kuddar och grejer.

Vem tar alltid med sig mest packning?
– Det beror på antalet mil vi ska köra, men en gång var det i alla fall jag som gjorde det då jag tog med mig en livs levande kvinna som bagage. Shylock-6Det var när vi skulle till Spanien. Ja, hon var ju inte bara med för nöjes skull såklart utan hon skulle också sköta vår tröjförsäljning på plats. Ha, där trodde du något annat va?

Och vem tar med sig minst packning?
– Vår gamla basist Steven Wussow. Han hade knappt med sig någonting alls och då spelade det inte ens någon roll hur många mil eller dagar vi skulle vara ute!

Vad får du alltid slut på under turnéns gång och vad packar du alltid med dig för mycket utav?
– Sömnen tar alltid slut, men det är bara för att vi packar med oss så mycket party jämt!

Vid bensinmacksstoppet, vad köper du?
– Jag fyller alltid på med vad jag är sugen på eller vad som är slut för stunden så jag kan tyvärr inte säga någonting speciellt som jag köper. Men om du tvingar mig så säger jag dricka, godis och mat.

Och vem är killen som köper porrblaskorna?
– Vår trummis Achim Thiergartner! Men så är ju alla trummisar också lite speciella, eller?

Vem är den som börjar drickandet så fort han stegar in i bussen?
– Vi hade en gammal basist som spelade på första skivan. Han heter Andy Havel och det var en kille som kunde dricka det. Shylock-1Men han var ganska skum också, inte svår direkt men skum. En gång när vi hade spelat någonstans i Schweiz fastnade vi i en trafikstockning och på fyllan och villan skulle han hoppa ur bussen för att kissa, antar att det var upptaget på vår toa? Sen när trafikstockningen lättade på sig stod han fortfarande där vid trädet och “vattnade” det. Vi hade ju inget annat val än att köra när trafiken var igång igen så det slutade med att han fick springa ikapp bussen där på motorvägen. Folk måste ha funderat vad det var för tok som sprang där på väggrenen men så var han i alla fall.

Och vem är den som suckar ljudligast så fort drickandet börjar?
– Det är jag.

Vem lägger sig sist av alla och vem kliver upp först av alla?
– Sist till sängs är Matthias “Schenky” Schenk. Ja, jag vet att han är sångare och borde sova mest och vårda rösten och så vidare, men det brukar lösa sig bra ändå. Först upp var i alla fall den sprudlande glada Oli Thiergärtner. Förmodligen var han det för att hinna med att vara grinig längre.

Vem är den renliga och minst stökiga i bussen och vem är den ofräscha slarvpellen?
– Vi har väl ingen extra renlig kille i bandet som utmärker sig på något vis, men den stökigaste var Andy Havel. Han spred sina saker precis överallt och hittade aldrig vad han behövde. Man fick vara som en mamma för honom och be honom att plocka upp sina saker innan någon trampade på dem!

Vem är den som oftast lagar mat till alla och vem är den vars mat du aldrig skulle äta?
– Tro mig, ingen i bandet skulle äta något som någon annan i bandet lagat. Vi känner varandra för väl för det och vi skulle inte vilja behöva ställa in en turné på grund av matförgiftning!

Och givetvis, vem är den hungrigaste?

– Återigen, Oli Thiergärtner. Liten kille men väldigt stor i maten.

Vilken är den viktigaste regeln i turnébussen som du blir helt galen om någon bryter?

– Inget gnällande tänkte jag säga men.., kom inte för sent och var inte ett as. Behandla de andra i bussen precis likadant som du själv vill bli behandlad på. Det blir trevligast för alla så.

Finns det någon resesträcka som är lite extra tråkig att åka?

– Nja, alla långa vägar är egentligen lika tråkiga. Men värst av allt är när du åkt en extra lång sträcka och beräknat tiden noga men ändå kommer fram på tok för många timmar för tidigt. Att bara sitta vid spelstället och vänta, det är sånt musiker får grått hår av!

Vilken är förresten den längsta sträckan ni åkt mellan två spelningar?

– Från tyska Würzburg till Barcelona i Spanien är det exakt 1.382 kilometer.Shylock-3 Den sträckan är vår längsta.

Och sist men inte minst, vem löper störst risk att bli kvarlämnad på bensinstation och varför?

– Ja, han är ju inte kvar i bandet nu men Andy Havel. Tänk om vi hade behövt lämna honom där på motorvägen!

Foto: https://www.facebook.com/pages/Shylock-Official/237227682994846

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter