Stjärnfall med Dregen, Velvet Insane och Anna Ulin

Välgörenhetsevenemanget Stjärnfall anordnas av Dregen och Jesper från Velvet Insane! Läs mer här!

Stjärnfall startades 2012 av Jesper Lindgren, och sedan dess har galan tagit plats 5 gånger i Östersund. I år arrangeras galan i Östersund och Hammarstrand. Man drar in pengar till Bris och bakom initiativet står Jesper Lindgren och Dregen.

Dregen och Jesper träffades genom ölen RIFF som de skapat tillsammans och fann ett gemensamt driv både i musik, arrangörskap och att hjälpa andra.

Tidigare år har galan varit mer av en festival med flertalet artister. I år är galan nedtagen till ett Covid-säkert event, där livemusik står i fokus tillsammans med insamling, information samt mat och dryck. En kortare konsert kommer ges av Dregen tillsammans med Velvet Insane och Anna Ulin.

Hej Jesper och Dregen! Välkomna tillbaka till Rocknytt!  Sist vid talades vid var ni mitt uppe i lanseringen av ölet Riff som ni gjorde tillsammans med bryggeriet Jemtehed & Brande. Hur upplever ni att mottagandet har varit?

Jesper: Mottagandet har varit väldigt bra och den har sålt bra. Vi har fått bra feedback, bra recensioner och alla verkar gilla den. Nu gäller det för oss att vara smarta i marknadsföring så den behåller samma försäljning trots att ”nyhetens behag” har lagt sig lite. Men det känns kanon! Över förväntan!

Dregen: Jag är grymt nöjd med ölen och det är såklart skitkul att folk verkar gilla Riff. Det är ju ”bara” en ljus lager, men en ganska så smakrik sådan.

Ert samarbete har fortsatt, nu i november anordnar ni tillsammans välgörenhetsgalan ”Stjärnfall”. Berätta lite om det!

Jesper: ja, Stjärnfall är ju en återkommande grej för mig.
Jag startade galan 2012 och har arrangerat den 5 gånger sedan dess, med olika artister och för olika organisationer.

Jag och Dregen snackar rätt ofta och bollar idéer fram och tillbaka. Vi kom fram till att det vore kul att arrangera något ihop igen, då vi fixade RIFF-releasefesterna i Stockholm och Brunflo tillsammans vilket var både kreativt och utvecklande.

Iallafall så bollade vi ihop dom här kvällarna, det kommer bli grymt. Mat, livemusik, RIFF och välgörenhet står i fokus. Vi drar in pengar till BRIS, kommer bli kanon.

Dregen: Det blir några mindre, kortare Akustiska gig i Jämtland där det även kommer att serveras Riff-bärs och special-menyer på käket. Jag kommer gästa Velvet killarna och jag tror även att det ihopsatta bandet för mini-turnén kommer att kompletteras ytterligare av några musiker! Så det kommer bli grymt spännande.

Vad händer mer framöver för din del Jesper?

Jesper: just nu lirar jag galet mycket akustiska spelningar runt om i Sverige och varvar det med jobb med en ny Velvet Insane skiva. Vi samarbetar med producenten Sulo (Diamond dogs) och har snickrat ihop ett gäng otroligt starka låtar tillsammans med honom. Det är mycket jobb med det just nu. Sedan blir det kanske något mer samarbete med Dregen, vi snackar en del om lite allt möjligt kul, vi får se vad framtiden har att ge.

Vad har du i pipelinen den närmaste framtiden Dregen?

Vi håller på och lirar in nya Hellacopters plattan och har precis spelat in På Spåret för SVT där vi ska vara husband under tre avsnitt i Januari 2021.

Stort tack för att ni tog er tid till denna intervju!🙏

Tack själv!

Eventet kommer vara i form av 2 st ”sittningar”: Klockan 17:00 och 19:30 på Republiken i Östersund, samt 1 event i Hammarstrand.

Stjärnfall kan ni se:
7/11 på Republiken Bar och kök i Östersund
8/11 Hotell Hammarstrand

Boka plats gör man genom att mejla:

Republiken: [email protected]
Hotell Hammarstrand: [email protected]

Eventuellt tillkommer fler datum!

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER