VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
pretty-maids-ronnie-atkins-2-foto-annicka-nilsson-rocknytt.net

I turnébussen – PRETTY MAIDS

pretty-maids-ronnie-atkins-2-foto-annicka-nilsson-rocknytt.net
Danska PRETTY MAIDS släppte nyligen sitt trettonde och starkt kritikerhyllade album “Motherland”. En turné kommer att följa senare under året, men just nu är bandets sångare Ronnie Atkins ute och spelat för fulla hus tillsammans med Tobias Sammet’s AVANTASIA. För att hålla konsertabstinensen kort för alla PRETTY MAIDS-fans tog Rocknytts Janne Mattsson chansen att kolla hur Ronnie upplever livet ute på vägarna.

Vad krävs för en trevlig vistelse i turnébussen?
– Disciplin, massor av disciplin! Sen krävs det också två separata avdelningar i bussen, en för partydjuren och den för de mer seriösa killarna – eller de som behöver kliva upp tidigt på morgonen.


Vem är alltid mest missnöjd med kvalitén på bussen?
– Ja du, jag kan nog faktiskt inte ge något bra svar på den frågan. pretty-maids-rene-shades-foto-annicka-nilsson-rocknytt.netTro det eller ej, men vi är alla ganska enkla grabbar utan för stora krav på saker och ting när det väl kommer till kritan och tur är väl det.

Vad tar du alltid med dig i turnébussen?
– Allting som är drickbart och alla resterna från logen eller omklädningsrummet om det skulle finnas några sådana. Gör vi inte det är risken stor att vi torrlägger en mack eller två på vägen till nästa spelställe!

Vem tar alltid med sig mest packning?
– Enklaste frågan hittills. Hans namn är Ken Hammer!

Och vem tar med sig minst packning?
– Vi talar om kläder och prylarna nu va? Gör vi inte det så vill jag inte berätta och gör vi det så vet jag nog inte. Det är väl ingen som utmärker sig direkt.

Vad får du alltid slut på under turnéns gång?
– Det är alltid tre saker som tar slut på en turné: dryck, rena strumpor och sömn. Sömnen kanske inte direkt “tar slut” men det är absolut en bristvara och i slutet på turnén har man alltid fått för lite av den.

Och vad packar du alltid med dig för mycket utav?
– Jag personligen tar alltid med en hel lunta med böcker som förblir ouppackade till den dagen vi väl kommer hem igen. Jag brukade faktiskt läsa mycket förr när vi var ute på vägarna, men det blir inte gjort lika ofta längre.

Vid bensinmacksstoppet, vad köper du?
– Som vi tidigare var inne på så länsar vi alla hyllorna på allt drickbart. Jag förstår faktiskt inte hur vi kan vara så törstiga!? Sen blir det även ett paket cigaretter eller två samt någonting ätbart. Oftast sker stoppen nattetid men det fattar inte magen som kurrar oavsett vad klockan är.

Och vem är killen som köper porrblaskorna?
– Det här skäms jag inte för att säga, men det är jag! Eller vänta, Morten Sandager (keyboard) är en stark kandidat han med. pretty-maids-ken-hammer-foto-annicka-nilsson-rocknytt.netDär har ni en riktigt kåt djävel alltså! Men det är inte som det brukade vara förr på vägarna. Nu har de flesta allt vad de behöver nedladdat till sina datorer ändå – om jag får utrycka mig så.

Vem är den som börjar drickandet så fort han stegar in i bussen?
– Ah, ännu en lätt fråga och svaret är Ken Hammer. Han korkar förresten upp redan innan han kliver på bussen!

Och vem är den som suckar ljudligast så fort drickandet börjar?
– Ännu en gång, Ken Hammer. Men jag tror det är en suck av lättnad.

Vem lägger sig sist av alla?
– Ännu en gång, herr Ken Hammer!

Och vem kliver upp först av alla?
– Jag! Oftast får jag säga god natt till Ken i samma veva. Eller god morgon kanske skulle vara rimligare? Men äh, han går ju och lägger sig, så jag säger “god natt”.

Vem är den renliga och minst stökiga i bussen?
– Oj, det här är svåraste frågan hittills. Vi blir nog alla lika less om det blir för stökigt på bussen, men det är nog ingen som gör mer eller mindre än den andre för att hålla den ren. Det är nog här det här med disciplin och eget ansvar passar in bäst. Det gäller helt enkelt att respektera varandra tillräckligt mycket för att ge fan i att stöka ner.

Och vem är den ofräscha slarvpellen?
– Det kan jag inte svara på för jag har ingen som helst aning.

Vem är den som oftast lagar mat till alla?
– Ute på vägen är det ingen av oss som lagar någon mat alls i bussen, för att mikra på någonting i mikrovågsugnen är knappast att “laga mat”. pretty-maids-allan-tschicaja-foto-annicka-nilsson-rocknytt.netMen när vi väl tar en dag för att repa inför ett gig eller en inspelning brukar vi alla hjälpas åt med matlagningen för alla gillar vi att äta god mat.

Och vem är den vars mat du aldrig skulle äta?
– Törs man verkligen svara på det? Nej då, jag litar på samtliga bandmedlemmars matlagningskonst.

Och givetvis, vem är den hungrigaste?
– Utan någon som helst tvekan så är det Morten Sandager! Han är helt enkelt otroligt glad i mat. Jag lovar dig, han äter säkert två eller tre gånger så mycket mat som någon annan i bandet! Du kan säkert slå ihop två personers portioner och det är som en för honom.

Vilken är den viktigaste regeln i turnébussen som du blir helt galen om någon bryter?
– Var disciplinerad och bryt aldrig de reglerna vi sätter upp. Vilka regler som gäller? Äh, det räcker med att vi vet om dem.

Finns det någon resesträcka som är lite extra tråkig att åka?
– Ingen specifik sträcka är värre än den andra men långa avstånd, gropiga vägar och hopplösa tullmänniskor kan jag gärna vara utan.

Vilken är förresten den längsta sträckan ni åkt mellan två spelningar?
– Jag tror att det är antingen från Oslo till Rom eller om det är från Madrid till vår hemstad Odense. pretty-maids-morten-sandager-foto-annicka-nilsson-rocknytt.netDär har du två riktigt långa sträckor!

Och sist men inte minst, vem löper störst risk att bli kvarlämnad på bensinstation och varför?
– För att verkligen påpeka det på bästa möjliga sätt så säger jag det här med minst tre utropstecken, Morten Sandager!!! Han är alltid sist till allting. Vad vi än ska göra så är det han som lunkar in sist av oss alla. Jag tror att det bara är en tidsfråga till att han kommer bli kvarglömd någonstans!

Foto: Annicka Nilsson – Rocknytt.net

{youtube}OZrmVdsKoqw{/youtube}

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter