VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
D-A-D Arbis Norrköping Foto. Effie Trikili Jezper Binzer

En mer politisk Jesper Binzer tittar fram

755 Shares

Egentligen var det meningen att Jesper Binzer skulle vara upptagen med D–A–D hela 2020 och 2021 men så kom corona och allt blev inställt. Ut kommer istället en ny soloplatta. Jesper ringer upp Rocknytts Jerry Prütz från studion i Köpenhamn där han just är i slutskedet av den ännu namnlösa plattan.

Efter det vanliga utbytandet av artighetsfraser, vi har ju träffats av och till sedan 1986 då de lirade i min hemstad Linköping första gången, tar frontmannen och medmänniskan Jesper Binzer till orda.


-Det första två månaderna när corona slog till höll jag mig isolerad, umgicks med familjen, mediterade och tog promenader men sedan så kände jag att om jag inte fick skapa musik så skulle jag bli galen.

-Det var verkligen inte meningen att det skulle bli en ny soloplatta nu (den förra kom 2017), utan vi skulle ju jobba med D–A–D och alla spelningar vi hade. Men allt är inställt, flyttat och då blev jag ju sysslolös.

-På “Dying Is Easy” handlade det till största delen om mig. Det gör det i viss mån nu också men på flera av låtarna är jag nog mera politisk än vad jag tidigare varit. Jag gillar inte hur vi människor är mot varandra, hur rasismen breder ut sig, där har vi fortfarande mycket att lära. Det finns inget vi och dem, det är bara vi och vi är tillsammans på detta rymdskepp som kallas jorden, menar Jesper och berättar om sin äldsta dotter som bor i New Orleans och har en färgad mormor.

-Då kommer saker och ting ganska nära, förklarar Jesper.

Jesper jobbar tillsammans med gitarristen och producenten Sören Andersen, känd från bland annat Glenn Hughes kompband och danska rockarna Electric Guitars.

-Först var det ju lite riskabelt att ens våga sig ut och ska jag vara helt ärlig så var jag väldigt orolig och lite rädd men det släppte när jag ringde till Sören första gången.

-Han sa bara, kom hit så kör vi och det har vi gjort. Det har varit en spännande process. Sedan får vi se om och när vi kommer ut och lirar. Jag får ju komma över till Sverige men ni får ju inte komma hit, säger Jesper och låter inte helt nöjd.

-Jag har tittat på en del livestreams från KB i Malmö och de ser bra ut….

Törs vi hoppas på något sådant från D–A–D eller herr Binzer? Det får framtiden utvisa för Jesper måste avsluta för att göra sina sista insatser på den nya plattan.

Ett smakprov på hur Jesper Binzer låtar kan man höra på nya singeln Premonition.

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter