VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
pain sweden rock festival robert hellström

Myspys med Pain

12 juni klockan 19.00 blir det livestream med Pain. Peter Tägtgren själv vet inte riktigt hur denna kommer att ta sig ut och vet inte riktigt hur han ska förhålla sig till projektet.

-Jag har ju aldrig gjort nåt sånt här förut men någon gång ska ju vara den första, säger Peter när vi talas vid i telefonen. Undertecknad sitter hemma i Östergötland och Peter i Dalarna där han bor och har sin berömda studio Abyss. Det är även från den man kommer att kunna se dem köra i kanske 45 minuter eller tio, tolv låtar.

-Alla våra låtar är ju strax över tre minuter så vi hinner ju med en del på 45 minuter. Det kommer hit ett team från Ryssland med en 360 kamera så man kan titta runt både i rummet där vi spelar och sedan i kontrollrummet. Så är det i alla fall tänkt, berättar Peter och fortsätter:

-Jag gör inte det här för att tjäna pengar, vi har en hel del kostnader men det är helt gratis att titta. Vi gör det för fansen och för alla som har tråkigt. Vi kommer ge bort lite munskydd också, alltså inte sälja, jag vill inte tjäna pengar på en kris, menar Peter som nu jobbar intensivt med en ny platta med Hypocrisy. Just när vi snackas vid ska han skriva texter.
-Det är rätt jobbigt och jag blir aldrig nöjd med dem. Jag är för rastlös för att läsa böcker men inser ju att det öppnar upp hjärnan. Sedan har jag ju gjort det här i trettio år så det har ju blivit några texter genom åren och man vill ju inte upprepa sig.

-Det ska bli kul att spela igen även om det kommer bli lite udda när det inte finns en publik. Vi kommer inte att ha scenkläder eller någon scenshow men lite myspys får det allt bli, det ska jag försöka ordna, skrattar Peter och vi avslutar vårt samtal men den som alltid lika upptagne Tägtgren som senare ska börja med en ny Painplatta. Det är bara lite annat som ska bli klart först.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT