VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Ta en bira med Engelin

235 Shares

Niclas Engelin, mest känd som gitarrist i In Flames, We Sell The Dead och Drömriket är en riffmästare av rang. Nu vill han att vi ska “dyrka riffet” tillsammans med honom och ta en bira.

Öl och hårdrock, hårdrock och öl, jo visst hänger det ihop, att ta en öl tillsammans med likasinnade och bara ha kul. Nu släpper han ett eget öl med namnet “Obey the riff”. Själva upprinnelsen till Obey The Riff var att man skulle göra ett gig med We Sell The Dead ute på bryggeriet i Surte och sedan gav det ena det andra för att gå
händelserna i förväg. Men hur kom han då egentligen i kontakt med Beerium?


-Det började med att folk hemma där jag bor tipsade om ett litet bryggeri som ligger ute i Surte och i den gamla kraftstationen där. Beerium kallar de som brygger det hantverksmässigt framställda ölen, sitt bryggeri, berättar Niclas när vi pratas vid. Han fortsätter:

-”Obey the riff” är en Pale Ale som är lättdrucken och ska passa bra en varm dag. Ölet är lokalproducerat och i liten skala vilket är viktigt för mig. Att det sedan bryggs i en helt fantastisk miljö är bara ett plus.

Killarna bakom bryggeriet heter Erik Höglund och Marcello Milli och det var dessa två bryggmästare som Niclas bollade smaker och ideér
med.
-Vi pratade mycket om hur “mitt” öl ska vara och jag provade de olika öltyper de jobbar med och sedan utgick vi från det jag gillar. Det är alltså inte så att de bara satt en snygg etikett på ett redan befintlig öl.

Var hittar man då “Obey the riff”?

-Det finns på fyra olika Systembolag här på Västkusten och sedan kan man beställa det i Systembolagets specialsortiment, berättar Niclas avslutningsvis.

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter