Foto: Privat

Linda är Sveriges enda rock’n’roll–coach

Linda Holmgren har jobbat i och med musikbranschen sedan sent 1990–tal.

Linda Holmgren är en sådan där person som är känd men okänd.

Inom musikbranschen är hon välkänd från att ha jobbat med rockmanagern Petri H Lundén (Cardigans, Peter LeMarc, Dead Soul, D-A-D, Turbonegro och många fler) och sedan som ansvarig för artistrelationer på SAMI. Linda är numera utbildad coach och erbjuder gärna sin hjälp till band som vill gå framåt.

Linda har jobbat i och med musikbranschen sedan sent 1990–tal och arbetat med artister som D-A-D, The Haunted och Turbonegro för att nämna några av de hårda band hon haft under sina vingar. Hon har även varit campinggeneral på Getaway Rock. Efter åren på SAMI har hon även bra koll på upphovsrätt. Men varför ska ett tufft rockband anlita en coach kan man ju fråga sig…

-Karriären kanske inte går åt exakt det hållet man drömmer om? Det är till exempel inte helt ovanligt att medlemmarna i ett band har olika visioner. Där kan jag hjälpa till med att bryta mönstret och hitta nytt fokus så man utvecklas och hittar tydliga mål” säger den alltid lika svartklädda och positiva Linda. Att träffa henne är som att få en injektion med positivitet och framåtanda. Hon ler stort och fortsätter ”bli coachad till att komma igång med admin och inte riskera att missa några upphovsrättsliga pengar kanske vore nåt?”

-Mitt bolag heter Beyond Imagination. Bolagsnamnet bygger på att jag är starkt övertygad om att fantasin begränsar nästan alla, att cirka alla kan få till mycket mer än de vågar drömma om. Det är klurigt att se saker på andra sätt än man är van vid och där kommer jag gärna in och hjälper till och trollar fram nya perspektiv. Eller med andra ord: Fuck jante!

Linda Holmgren når man via mail: [email protected]

Jerry Prütz

Jerry Prütz

Foto: Johnny Gustavsson

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER