VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
patrik killersmile

10 SNABBA med Killer Smile

41 Shares

patrik killersmile

KILLER SMILE, hårdrocksbandet från Stockholm har nyligen skrivit på skivkontrakt med Rambo/Gain Music för en skiva som bandet kommer börja spela in i dagarna. Rocknytt tog chansen och ställa 10 snabba frågor till bandets sångare och bassist Patrik Carlberg.

1. Vilken var den senaste skivan du lyssnade på?
Black Label Society – The Blessed Hellride. Har varit mycket blandat Black Label Society idag. Annars är det mycket Overkill, Testament och Kreator som alla släppt tuffa plattor nu senast.

2. När var senaste gången du red en elefant och vad hände?

Haha, red en elefant? Skulle vara mig själv då, på väg hem i snön och kylan. Men jag red den jäkeln rakt över mållinjen!

3. Vad åt du till frukost idag?

Hårdmacka med ost bara. Annars är jag något av ett proffs på frukost!

4. Om du fick välja en konsert att uppleva/återuppleva, vilken skulle det vara?

Vet inte om jag vill återuppleva någon konsert. Det blir blir aldrig samma grej och vissa saker ska bara vara som de är. Men jag tycker det var riktigt tråkigt att Dio gick och dog strax innan Heaven and Hell skulle spela i Sverige. Det hade varit nått!

5. Hur skulle du beskriva känslan av att ha en köttbulle i näsan?

Har hört i en sång att man ska låta bli sånt. Är mer av en sparriskille.

6. Var hämtar du/ni inspiration från när du/ni skriver musik?

Får mest inspiration från annan musik. Vilken som helst. Kan handla om ett riff, en puls, en energi. Någonting som jag önskar att jag själv hade skrivit. Så sätter jag mig ner och försöker göra samma sak, och misslyckas totalt. Men det kommer oftast någonting annat tufft ur det.

7. Vem var din första idol?

Allra första var nog Rob Niedermayer som spelade för Florida Panthers i mitten på 90-talet när jag själv lirade hockey. Hade autograferat kort och allting. Stentufft!

8. Har du någonsin fått något att explodera?

Kommer att tänka på en gång när vi lirade lite covers på en mc-fest och en bit in i “Smoke on the Water” smäller ena högtalaren till PA:t och det ryker som aldrig förr. Det var en bra fest!

9. Vilken är din bästa festivalupplevelse?

Får bli någon slags konsertupplevelse igen då. Allt annat på festivaler är skoj men liksom lite same same. En utav dom är i alla fall helt klart King Diamond på SRF 2012. Eller varför inte WASP 2001 när Blackie fortfarande drack blod ur döskallen. En polare lyckades fånga skallen och vart helt kladdig därefter. Finns nästan för mycket att välja bland.

10. Vad har Killer Smile för planer framöver?

Vi kommer i dagarna att gå in i studion och spela in en platta som kommer att vara ute efter sommaren, förhoppningsvis i september. Efter det blir det full rulle!

Foto: Effie Trikili
{youtube}ovWNoMQIuoI{/youtube}

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter