LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Metalite 2019
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2022: Intervju med Metalite

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2022” går vidare. Nästa band ut är Metalite där Rocknytts Peter Johansson fick ställa några frågor till Robert Majd.

Stockholmska Metalite spelar refrängstark melodisk metal med influenser från det tidiga 00-talets trancesound. Medlemmarna har meriter från band som Captain Black Beard, Imber och Castillion. Bandet har två album i ryggen, “Heroes in time” (2017) och “Biomechanicals” (2019), den sistnämnda debut för nuvarande sångerskan Erica Ohlsson och båda producerade av legendaren Jacob Hansen.


Hej och välkommen till Sweden Rock Festival! Hur känns det att spela för Sveriges största festivalpublik?

Annons:

– Fantastiskt! Jag tror att mer eller mindre alla rockband drömmer om att få lira på Sweden Rock en dag, så det är givetvis stort.

Har du själv några speciella minnen från SRF?

– Jag var där 2002 första gången och sedan blev det nio gånger till så det är många minnen av grymma band och oslagbar festival-stämning. Jag har även många minnen från festivalen som jag inte kommer ihåg haha…

Vad kan fansen förvänta sig av spelningen?

– Ett extremt taggat band i absolut toppform! Vi ger allt.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?

– Tyvärr närvarar jag bara under torsdagen så det blir väl Blue Öyster Cult. Däremot uppmanar jag alla att kolla på grymma Praying Mantis och Walter Trout.

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?

– Den var svår… Blir oavgjort mellan KISS – Music From The Elder, Sinergy – To Hell And Back och 220 Volt – Young And Wild.

På senaste plattan ”Biomechanicals” (2019) har ni bytt sångerska till Erica Ohlsson. Vad har hon bidragit med till Metalites sound?

– Hon ger våra låtar karaktär, djup och en massa härlig energi! Det är verkligen ett nöje att få lira med Erica.
För all som inte har möjlighet att se oss på Sweden Rock så uppmanar jag er att hålla koll på vår facebook-sida då det kommer att annonseras fler gigs inom kort.

Tack för att du tog dig tid och lycka till framöver! Jag säger på återseende i juni.

– Tack själv! Vi ses…

Bland de band som är klara för Sweden Rock Festival 2020 sedan tidigare hittar vi: Volbeat, In Flames, Nightwish, Mercyful Fate, Social Distortion, Guns N’ Roses, Within Temptation, Gojira, Accept, Opeth, Blue Öyster Cult, D-A-D, Devin Townsend och många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT