VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
degreed-band-2011

DEGREED avslöjar detaljer kring kommande albumet “We Don’t Belong”

degreed-band-2011
Som läsare av Rocknytt får ni nu vara först att läsa information om Melodiska rockbandet Degreeds uppföljare till 2010 års kritiker rosade “Life, Love, Loss”.

Rocknytts Mårten Cederberg fick ta del av detta vid ett samtal med sångaren Robin Ericsson och nu väljer vi att dela detta med resten av världen.

Det har varit ganska tyst runt er sen 2010 års debut, berätta lite om vad ni haft för er?

Vi har gjort lite strögig och framförallt koncentrerat oss på att skriva en grym uppföljare. Dock gjorde vi en liten Englandsturne i november förra året.


Nu har ni ett nytt album klart och redo för release, på vilket bolag blir det och när är den planerad?

Precis som debutplattan kommer skivan släppas på Spinning Inc i Japan och denna platta kommer även släppas i USA/Canada via Spectra Records. I Sverige och resten av världen släpps skivan via Ninetone/Universal Music. Release datum är ännu ej satt, men vi räknar med att få ut skivan till våren.

Vad är största skillnaden mellan nya skivan och er debut?

Första skivan skrevs/spelades in under ca 3 års tid innan den släpptes. Den här skivan är gjord under en mer normal tidsperiod. Med denna skiva har vi mer kött på benen och den känns mer mogen. Vi känner att soundet har utvecklats i en modernare riktning. Vi har också fått hjälp med låtskrivandet från bla Bill Champlin (Chicago). Bill sjunger även en duett med mig i låten “In For The Ride”.

Vad är era förhoppningar och vad vill ni uppnå med nya skivan?

Vi hoppas på att ta oss ett steg längre i karriären, och det innebär givetvis många olika saker. Vi känner att redan innan detta släpp har vi tagit oss många steg fram, då vi nu skrivit på för USA och fått jobba med Bill som är lite av en idol.

Var spelades skivan in och berätta gärna om processen?

Precis som “Life, Love, Loss”, så är denna skiva producerad av Erik Lidbom. Trummorna spelades in i Västerås, i en studio som heter Studio Tre. Resten är inspelat i Eriks studio i Uppsala, precis som förra skivan. Vi fick i alla fall lite “äkta” studio känsla när vi spelade in trummorna under några dagar. Hela bandet var på plats, och hotellet vi bodde på var sammanlänkat med studion. Vi drack bärs, bastade och bara gjorde det som man alltid borde göra när man spelar in en platta!

Vilka är titlarna på nya skivan?

01. Intro
02. Black Cat
03. What If
04. In For The Ride (feat. Bill Champlin)
05. Inside Of Me
06. Follow Her
07. Blind Hearted
08. Here I Am
09. Access Denied
10. Coming Home
11. We Don’t Belong

Har ni stött på några hinder under resans gång med nya plattan?

Vi har finansierat skivan själva, vilket känns oerhört bra. Vi har dock valt att inte släppa den själva, pga promotionmöjligheter. Nu har vi bolag som jobbar för oss i olika delar av världen, för att möjliggöra ökad spridning av skivan. Det som har varit lite jobbigt är att processen tagit väldigt lång tid.

degreed-we-dont-belong-cd-2013

Vem har gjort omslaget till nya skivan och berätta varför ni valt just det?

Omslaget har gjorts av Henrik Englund Wilhelsson på h.e.w Design. Han är på uppgång och har redan gjort mycket bra grejer. Vi kände att det är kul att jobba med någon som är hungrig och ivrig att visa upp sitt arbete. Han kommer gå långt med det han gör.

Varför blev det ingen fortsättning med Andrew McNeice och Melodicrock Records?

Det har varit oerhört bra för oss att få jobba med en eldsjäl som Andrew. Sådana människor finns det inte mycket av nu för tiden. Dock ville vi satsa lite högre denna gång, och det glädjer honom. Han hjälper oss fortfarande så mycket han kan.

Har ni använt några nya ”grepp” på nya skivan?

Degreed är ett väldigt producerat band, men vi har försökt att inom våra ramar uppnå ett lite mer organiskt sound.

Finns det några turnéplaner för 2013 än?

Inget är bokat än, men vi hoppas på att få återvända till England, då mottagandet var suveränt när vi var där. Vi vill även ta oss ut på en mer utförlig Sverigeturné, och i samband med USA släppet så har vu faktiskt ett bokningsbolag där, och det har redan pratats om att ta sig dit. Givetvis vill vi ge oss ut på en seriös sväng i Europa också.

Är ni oroliga och spända för mottagandet av nya skivan?

Vi vet att vi har en grym platta att presentera, och folk är galna om dom inte diggar den. Galningar finns det ju dock gott om, hehe.

Vad ser ni fram mot mest just nu?

Att släppa plattan, åka på turné, och sedan bli rockstjärna!

Kommer ni släppa någon singel eller video till nya skivan?

Det finns planer på bådadera.

Tack för informationen Robin och lycka till med allt!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter