VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE

Avatariums nya – en familjeangelägenhet

Avatarium släppte den 22 november albumet ”The Fire I Long For”. Rocknytt ringde upp Marcus Jidell för att snacka låtskapande, föräldraskap och självklart nya plattan.

Det som skiljer sig åt på denna gången är att Jennie Ann och Marcus själva den här gången. Leif Edling, som nu lämnat bandet, har endast medverkat på tre av spåren. Dessutom fick paret barn i samma veva.


”Det har varit lite speciellt den här gången. Istället för att arbeta tillsammans hela tiden, så har vi fått fixa mycket var och en för sig. Det var mycket barnvagnspromenader där jag gick och fnulade på låtar”, berättar Marcus.

Annons:

Strax efter att deras son föddes, så gick Marcus mamma bort. För honom blev det en omvälvande tid. Dels glädjen över barnet, i kombination med sorgen över mammans bortgång. Där blev musiken en bra känsloventil. Processen med nya plattan startade i september 2018, och med en ny familjemedlem så var man tvungen att ta hjälp av, bland annat, ”mormor” som fick flygas in för barnpassning.

”Vi var tvungna att schemalägga tid för att skriva, det var enda sättet. Det har varit lite annorlunda. Framför allt när man ska lägga sång. Då måste både jag och Jennie vara på plats”

Mycket utav sången gjordes, på grund av detta, snabbt. Detta ser dock Marcus som en fördel, och tycker att det gett en bra stämning och laddning till texten!

”Nu måste det ske, det måste sitta. Vilket skapade ett grymt fokus”.

Dessutom så upplevde han inte tidspressen som stressande, utan kände att den snarare skapade en bra arbetsmoral. Låtskrivandet gjordes i två perioder, och bandet kände att man hade en del att leva upp till med nya plattan. Vilket renderade i att man varit extra noggranna i låtskrivarprocessen den här gången.

Än så länge har man planerat två spelningar, den 10 och 11 januari, dels på Nalen i Stockholm, och sedan Pustervik i Göteborg.
Huruvida ”mormor” får åka med är ännu oklart, men Marcus erkänner att det kommer bli en del pusslande för att få ihop allt nu, i och med den nya familjemedlemmen.

”Vi kan inte ha så långa turnéer nu, det får bli en vecka i taget. Sedan får man pausa. Situationen är ovan, men vi ska lösa det på bästa sätt”, säger han.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT