VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE
2018-12-01 CYHRA - Fryshuset Stockholm. Foto: Evelia Szczesik.

Jake E: “Jag är enormt stolt över nya Cyhra-plattan”

Idag, den 15 november släpper Cyhra sin andra platta ”No Halos In Hell”. Samtidigt sticker man ut på en 5 veckor lång turné tillsammans med Battle Beast.

Efter förra turnén med Sabaton hade Jake E inga planer på att börja skriva direkt, men ibland så kan man inte stoppa kreativiteten.


– När vi kom hem från turnén med Sabaton så hade vi egentligen inget behov av att börja spela in nytt material, men jag hade sånt jävla go. Jag hade så mycket positiv feeling efter den turnén, så jag började skriva, säger han.

Jake är en enormt produktiv låtskrivare, och får han inte feeling på en låt, inom en dag, så läggs den åt sidan eller i papperskorgen. Han är väldigt medveten om hur han agerar i sitt låtskrivande åt andra. Med Cyhra är det dock annorlunda, där skriver han helt enkelt bara bra musik, som han själv gillar att lyssna på.

Även om Jake skriver merparten av materialet så är både Jesper och Euge delaktiga i låtskrivandet. Bandet är enormt produktivt, och när man väl sållar bland låtar så handlar det mer om vilka låtar som ska vara med på plattan, och vilka som ska vara bonusspår.

– Däremot så är det många idéer som inte blir låtar, tillägger han

Jake är enormt stolt över plattan, och tycker att man som band tar ett stort steg framåt. Turnén startar i Karlstad den 15 november sedan Malmö den 16:e och vidare ut i Europa efter det.

Plattan ”No Halos In Hell” har fått fina recensioner, bland annat fick den 5/5 här i Rocknytt!

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link