VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Myles Kennedy: “Jag har inget annat än musiken och min fantastiska fru”

39 Shares

Alter Bridge är just nu ute på en USA-turné, och väntas till Europa inom kort. Den 16 november spelar man på Hovet i Stockholm och dagen efter i Oslo på Sentrum Scene. – Först ska vi dock vila i ca 2 veckor, säger bandets sångare Myles Kennedy i en intervju med Rocknytt.

Att få en intervju med Myles under pågående turné är, nästintill, omöjligt.
– Jag är en väldigt social kille, och det rimmar inte alltid bra i förhållande till tajt schema, turnébussar och folk runt omkring. Jag försöker att hålla mig för mig själv emellanåt, för att spara rösten, men det är inte alltid enkelt, säger han.


USA-turnén är inne i sin slutfas, och bandet är oerhört sugna på att komma över till Europa igen. Med nya plattan ”Walk The Sky” i bagaget, så märks det att det finns ett självförtroende och en tillit till den fanbase man byggt upp under åren.

– Personligen så är jag en pessimist, berättar Myles. Efter första plattan (”One Day Remains” 2004) hade jag inga förhoppningar om att det skulle gå så här. Jag menar, jag har sett betydligt mer begåvade kompisar misslyckas. Därför är vi otroligt lyckligt lottade som kunnat hänga ihop och producera musik tillsammans i 15 år.

Alter Bridge har i mina ögon växt som band genom åren, och senaste plattan är helt fantastisk. Jämfört med ”The Last Hero” (2016) så känns den framför allt gladare!

– Kul att du märker det. Hänger nog ihop med att vi utvecklats en del, både som individer och band. Personligen så har min pessimism avtagit lite på senare år. Detta reflekteras så klart i mitt låtskrivande. Dessutom märker man att fansen är trogna, och att skaran växer. Däremot skulle jag aldrig vilja känna mig så säker att jag slappnade av helt, och blir lat! Jag vill utmana och tänja gränser.

Myles Kennedy är långt ifrån en hårdrockande vilde. Visst, tatueringar, långt hår och tunga riff finns där. Men för honom handlar det om kärlek. Både till musiken och hans fru.

– Jag har inget annat än musiken och min fantastiska fru. Jag har inga barn, utan har satsat allt på detta. Därför är det viktigt att vårda det man har, och göra allt för att det ska bli så bra som möjligt!

Missa inte Alter Bridge i Stockholm den 16 november. Själv ska jag försöka ta mig till Oslo den 17:e!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter