VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
2019-06-05 GATHERING OF KINGS – Sweden Rock Festival. Foto: Diane Webb.

Inför Skogsröjet 2019: Intervju med Gathering of Kings

766 Shares

Årets upplaga av Skogsröjet närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer med banden som spelar. Nästa band ut är Gathering of Kings där Rocknytts Effie Trikili fått ställa några frågor till en av bandets sångare, Rick Altzi.

Gathering Of Kings är 2019 års stora snackis inom den melodiösa hårdrocken!  Albumet har fått strålande recensioner runt om i världen och har tokhyllats av nästan varenda recensent. Gathering Of Kings är en svensk motsvarighet till 80-talets superprojekt Phenomena. I detta storslagna projekt hittar vi musiker från bl.a Masterplan, Therion, Saffire, Spiritual Beggars, Pretty Maids, The Night Flight Orchestra, Streamline, Corroded, Creye m.fl. Fantastiska musiker och exceptionellt bra låtar, skrivna av låtskrivartalangen och gitarristen Victor Olsson (Saffire). För alla älskare av keyboardladdad melodisk hårdrock och AOR. Det låter 80-tal men ändå stort och modernt.


Hej och välkomna till Skogsröjet! Ni gör er andra spelning någonsin på Skogsröjet, hur känns det?
– Känns kanon, vi är ett gäng musiker från Sverige, så vad kan passa bättre än att börja starkt med att spela på två av Sveriges största rock/metal festivaler!?

Vad kan man förvänta sig av spelningen?
– Tyvärr ett något mindre manskap, åtagandet till band som turnerar i Europa blev för stora. Men en av styrkorna med GoK är antalet musiker, så även om vi är färre är vi ändå alltid 10-12 personer på scen!

Er skiva och debutspelning på Sweden Rock blev en av de mest hyllade på festivalen. Trodde ni att projektet med Gathering of Kings skulle få den enorma framgång som den har fått, när ni startade?
– Svårt att säga, att kvaliteten och talangen fanns var det ju inget tvivel om, men hur publiken skulle mottaga bandet var ju lite ovisst eftersom det är lite retro 80-90-tal vi snackar om. Men som det verkar efter Sweden Rock Festival så kan ju fansen låtarna minst lika bra som oss! 🙂

Hur upplever du att det fungerar att vara så många artister?
– Underbart, det tar bort pressen från individen och bandet tar ett gemensamt ansvar för kvalitet vilket känns fantastiskt. Det triggar varje musiker att ge sitt allt för att lyfta framträdandet eller inspelningen på ett sätt jag sällan upplevt i ett ”normalt” band.
Flera sångare ger en liten morot att göra bra ifrån sig, detsamma gäller alla musiker utom Nalle på bas eftersom han är ensam bassist, men maken till bassist är svår att uppbringa!

 

Inför Skogsröjet 2019: Intervju med Gathering of Kings 1Foto: Evelina Szczesik
När du ser tillbaka till er debutspelning på Sweden Rock för ca en månad sen, finns det något ni skulle vilja göra annorlunda?
– Som du sa, det var vår debutspelning, vårt agerande mellan låtarna kan bli bättre och det hoppas jag att vi kan utveckla till Skogsröjet!

 

Något du kan avslöja om kommande singeln? Ryktas om en riktigt bra sångare…
– Helt rätt, en fantastisk sångare! Lite norröver från mig räknat, men surströmming får han inte i mig 😉

 

Hur ser er planer ut för närmaste tiden? Ni har många fans som vill se er utomlands…
– Det var roligt att höra, vi kommer erövra territorier utanför Sverige och det finns redan bokningar och planer på bordet.

 

Stort tack Rick för att du tog dig tid!
– Hoppas ni alla har det bra, så ses vi på Skogsröjet!

 

Gathering of Kings line-up på Skogsröjet är: Rick Altzi, Apollo Papathanasio, Tobias Jansson, Alexander Frisborg, Victor Olsson, Magnus Mild, Nalle Påhlsson, Erik Wiss, Joel Selsfors, Efraim Larsson

 

GATHERING OF KINGS SPELAR PÅ SV MUSIK STAGE, LÖRDAG 3 AUGUSTI, 15:10

 

Skogsröjet äger rum i Rejmyre, utanför Norrköping mellan den 2-3 augusti. Klara band är Avantasia, Accept, Airbourne, The Darkness, Uriah Heep, Venom, Glenn Hughes, Demon, Gamma Ray, Primal Fear, Helix, Backyard Babies, Amaranthe, Mustasch, Gathering Of Kings, Wayward Sons, Nashville Pussy, Man Machine Industry, Liv Sin, Self Deception, Kardinal Sin, Vokonis, Sarea och Midnattsskri.

 


Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter