VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Skogsröjet 2019: Intervju med Sarea

751 Shares

Årets upplaga av Skogsröjet närmar sig med stormsteg och vi laddar upp med intervjuer på banden som spelar. Först ut är Sarea som Rocknytts Effie Trikili fått chansen att ställa några frågor till.

Sarea bildades under hösten 2008 i Norrköping. Målet med bandet var att skapa en melodisk käftsmäll – en musikalisk ångvält som inte skulle lämna någon åhörare oberörd. Genren beskrivs enklast som “tidsenlig melodisk metal”. 2010 släpptes debutskivan ‘Alive’ och bandet gjorde även en bejublad spelning på Sweden Rock Festival samma år. Sen dess har allt förfinats flera gånger om och en mängd livespelningar har packats ner i bagaget.


Hej och välkomna tillbaka till Skogsröjet! Ni har ju spelat på flertalet svenska festivaler, vad är det bästa med att spela just på Skogsröjet?
– Tackar, ja det har blivit ett gediget antal genom åren. Skogsröjet kommer alltid ha en speciell plats, det är en ”liten” festival med stora artister och ett ännu större hjärta, sen är det för vår del lite som att giga på hemmaplan också och det är alltid en fantastisk känsla att mötas av vänner och familj när man river igång showen, man blir såklart lite extra taggad.
Att Skogsröjet är populärt både bland artister och besökare råder det absolut inga tvivel om, den största anledningen till detta skulle jag vilja säga beror på kärleken till musiken och den familjära känslan som genomsyrar hela festivalen.
Grunden till detta är jag övertygad om kommer av allt det fantastiska arbetet som festivalledningen och all personal gör, som tillsammans jobbar hårt och ideellt för att alla ska få en så bra festivalupplevelse som möjligt. Allt funkar som det ska, aldrig nått krångel och dem tar mycket väl hand om alla sina artister. Allt det här smittar av sig på publiken och artisterna, vilket skapar den sköna stämning som råder och som jag anser är det bästa med Skogsröjet.

Varför ska man inte missa er spelning?
– Vem vill inte kunna säga ”jag va där!”
Haha, skämt o sido, vi är kända för vår enorma energi och publiknärvaro, har man sett oss förut så vet man att det väntar en grym show. Vi vill ge en proffsig upplevelse som kan mäta sig med stora artister, trots att vi själva inte är där än. I år har vi dessutom vår senaste platta i ryggen och vi kommer avsluta fredagen med dunder o brak, målet är en härlig känsla som dröjer sig kvar hos publiken långt efter att vi klivit av scenen.

Har ni någon favoritlåt att spela live och varför?
– Svår fråga det där, alla i bandet har sina egna favoriter såklart men för min egen del står det mellan 3 låtar med olika egenskaper; ’Incarnation’ är en låt som funkar otroligt bra för att öppna konserter med, den har ett mäktigt intro och ställer skåpet direkt så att säga, ’Control’ är en för mig personligen extremt känsloladdad låt som funkar lika bra mitt i ett set och som sista låt tack vare det massiva outrot. Det är även vår första regelrätta ballad, men den är allt annat än en ”love song”.
Till sist måste jag nog säga vår singel ’Lights’, den har en stark och hookig refräng som sätter sig och har en skön vibe med mycket energi rakt igenom.

Hur laddar man bäst upp för en spelning?
– Det är rätt så avslappnat till en början. Vi brukar oftast lyssna på några goa låtar, värma upp ordentligt på våra instrument och se till att skratta o ha kul, nån öl eller lite rödvin brukar slinka ner. Minuterna innan det är dags att gå på brukar det inte sägas så mycket alls faktiskt, vi går in i oss själva, fokuserar på det vi ska göra och när introt går är alla i sin ”zone” – sen åker vi.

Vilka band missar ni inte på årets festivalupplaga?
– Det är många sköna bokningar i år. Vi försöker alltid att se och träffa så många som möjligt och hinns med, men Venom, Gamma Ray, Accept, Airbourne och Avantasia finns med på listan. Personligen ser jag nog mest fram emot Airbourne, vilket jävla ös! 🙂

Avslutningsvis, vad döljer framtiden för Sarea?
– Vi har nyligen kommit hem från en lyckad turné i Ukraina tillsammans med våra vänner i Confessions of a Traitor. Nu väntar ett par festivalspelningar och några klubbgigs, sedan blir det åter full fokus på att skriva klart nya musik som vi jobbat med till och från under större delen av året. Vi har ständigt olika saker på gång, att ligga på latsidan är inte vår grej riktigt. Vi vill mycket och jobbar extremt hårt för det. Vi har alltid ambitionen om att utveckla musiken och våra framträdanden, allt ska hela tiden bli bättre, större. Vi har även ett bra team i ryggen i form av Kingart Music Management som stöttar oss och pushar oss att utvecklas som band. Förhoppningsvis har vi knutit ännu fler nya kontakter som är sugna och tror på oss. Vi vill ut och spela så mycket vi kan, så arrangörer och bokare får gärna kontakta oss.

Sarea spelar natten mot lördag den 3/8 kl. 01.00 på SV MUSIK STAGE.

Skogsröjet äger rum i Rejmyre, utanför Norrköping mellan den 2-3 augusti. Klara band är Avantasia, Venom, The Darkness, Glenn Hughes, Demon, Liv Sin, Amaranthe och många många fler.


FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter