INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Black Mamba

16 Shares

Med årets festival krypandes närmare går Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” vidare. Näst på tur är Black Mamba där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandets trummis Federico Maragoni.

Efter mer än 200 gig i södra Europa kommer nu denna italienska powertrio för första gången till våra nordliga breddgrader. Black Mamba står för energifylld hårdrock framförd av tre talangfulla musiker utbildade på musikhögskola i Rom. Med över en halv miljon visningar på YouTube av deras enastående version av Deep Purple-klassikern “Highway star” och en egen platta i bagaget är det nu dags att ta steget till de större scenerna. En ny singel, “Jailer”, släpps just före jul och tre mini-album är planerade under 2019.


Välkomna till Sweden Rock Festival. Hur känns det att spela på Sveriges största rockfestival?
– Hej där! Trevlig att prata med er alla, jag heter Federico och är trummis i Black Mamba. Vi är alla väldigt exalterade över att spela där. Vi kan knappt vänta på att rocka scenen. Det kommer bli en stor milstolpe för bandet!

Vad kan man förvänta sig från en spelning med Black Mamba?
– Man kan förvänta sig en show full av adrenalin och med rock n’ roll-attityd. Vi kommer att spela material från vårt kommande, nya album som vi kommer meddela datum för släpp väldigt snart. Så Sweden Rock-publiken kommer få en förhandslyssning på den!

Vad har ni för förväntningar på er besök i Sverige och Sweden Rock?
– Jag har spelat in några skivor i Sverige och det är ett av mina favoritländer i EU. Jag har dock aldrig spelat live där förut! Cecilia spelade där förra året med Goblin och hon uppskattade publikenergin väldigt mycket. Så vi är väldigt nyfikna på hur det kommer bli och framförallt se festivalens välkomnande.

Hur värmer man bäst upp innan en spelning?
– Vanligtvis brukar vi koncentrera oss, le och såklart brukar tjejerna passa på att sminka sig! 🙂

Varför ska ingen missa er spelning på festivalen och vad kan vi förvänta oss?
– För att det är första gången som Black Mamba spelar i Sverige och för att vi kommer spela vår nya skiva bara för er alla!

Om du kunde beskriva Black Mamba med tre ord, vilka skulle det vara?
– Modern hård rock! Vi har många element från hårdrocken och bluesen från förr som vi har mixat med modern rock n’ roll i en psykedelisk sås.

Avslutningsvis, var ser ni er själva om fem år?
Vi hoppas verkligen att vi har 3 nya album ute och många turnéer och festivaler bakom oss. Och såklart hoppas vi få komma tillbaka till Sverige väldigt snart! Varför inte på en turné?!

BLACK MAMBA SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, ONSDAG 5 JUNI, 17:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter