INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
Foto: Burning Witches, Facebook

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Burning Witches

32 Shares

Med årets festival krypandes närmare går Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” vidare. Nästa band ut är Burning Witches där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandets trummis Lala.

Första utgåvan av detta schweiziska heavy metalbands självbetitlade debut från 2017 sålde ut på nolltid. Med uppföljaren “Hexenhammer” (2018) har Burning Witches befäst sin ställning som en av de hetaste heavy metalakterna just nu. Till soundet snackar vi old school heavy och speed av tvättäkta 80-talsmodell, anpassad till livescenen och utan överflödiga studioeffekter. Eller som bandets producent Schmier (Destruction) uttrycker det, en korsning av Judas Priest och Iced Earth.


Välkomna till Sweden Rock Festival. Hur känns det att spela på Sverige största rockfestival?
– Hej Rocknytt! Det här är Lala och jag svarar å Witches vägnar. Tack så jättemycket för att vi får göra den här intervjun. Vi är väldigt glada att spela på Sweden Rock Festival. Det känns grymt för det är en av våra drömmar. Vi känner oss så hedrade att vara en del av den här stora festivalen. Tack så jättemycket för att vi får vara med i denna line-up och vi lovar att ge er en riktigt jävla show. Det kommer bli en grym erfarenhet för oss alla.

Hur skulle du beskriva en spelning med Burning Witches?
– Vår konsert är som en trolldryck. Den kommer att trolla din själ och få dig att bli en del av vår häxcirkel. Den är fartfylld, full av adrenalin och brinnande heavy metal som får dig att vilja headbanga.

Hur värmer ni upp innan en spelning?
– Vi värmer alltid upp före en spelning. Alla tar tag i sina instrument och spelar för minst 10-15 minuter. Att göra det för länge är inte heller bra för då blir man trött. Vi brukar skoja om varandra och skratta. Det får vårt humör att kännas bättre på scen. Jag gissar på att dessa grundsaker är också viktiga för att ha en bra show och atmosfär.

Ni släppte er senaste album “Hexenhammer” förra året. Hur ser planerna ut kring en ny skiva?
– Efter ett lyckat släpp av vår senaste album “Hexenhammer” och vår första album “Burning Witches”, så har vi börjat att skriva nya låtar direkt. Vi älskar att skriva musik tillsammans. Vi har i nuläget minst 4-5 låtar men behöver fortfarande göra lite ändringar innan vi alla är nöjda. Det kommer säkert bli en grym uppföljare, vi är väldigt motiverade!

Varför ska ingen missa er spelning på Sweden Rock?
– Det är första gången vi spelar i Sverige så folk kanske inte har hört talas om oss. Vi spelar uppfriskande och kraftfull 80-tals heavy metal, Witches-style. Vi spelar HÅRT med en feminin touch och kommer att sprida goda vibbar och leenden över hela festivalen. Missa inte vår spelning!

Avslutningsvis, ni är ett hårt arbetande band och har många spelningar planerade för den här sommaren. Hur ser resten av 2019 ut för er?
– Det stämmer, vi har många spelningar på några stora festivaler såsom Rockharz (Tyskland), Baden in Blut (Tyskland), Big Gun (Ryssland), Wacken (Tyskland), Layendas del Rock (Spanien), Summer Breeze (Tyskland), MEH SUFF (Tjeckien) och några fler. Vi har också en turné i Spanien i höst och därefter ska vi spela in vårt nya album. 2019 är ett väldigt roligt år och Häxorna är redo att slåss!

BURNING WITCHES SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, FREDAG 7 JUNI, 11:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter