Foto Ester Segarra

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Lucifer

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Lucifer där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets sångerska Johanna Sadonis.

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Lucifer där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets sångerska Johanna Sadonis.

Sångerskan Johanna Sadonis (ex-The Oath) är Lucifers centralgestalt och den som med gitarristen Gaz Jennings (ex-Cathedral) som parhäst skapade bandets självbetitlade, doom metal-artade debut (2015). Uppföljaren “Lucifer II” (2018) gjordes av en ny sättning centrerad kring Johanna och trummisen Nicke Andersson (Hellacopters, Imperial State Electric). Här drar soundet mer åt, som det brukar heta, “ockult” 70-talshårdrock, en utveckling som mottagits positivt av publiken.

Det här är första gången som du uppträder på Sweden Rock Festival med ditt band Lucifer. Så jag börjar intervjun med en klassisk sportfråga: Hur känns det?
– Det känns spännande. Jag har aldrig varit på Sweden Rock Festival tidigare så jag är riktigt peppad över att få spela där.

Hur arbetar du och ditt band för att ge publiken en bra liveupplevelse?
– Vi repar några gånger före. Dock är den bästa förberedelsen för en bra liveshow att vara ute på vägarna och spela en hel del liveshower. Det brukar ta år att formas till att bli ett bra liveband.

Vad kan vi förvänta oss av er setlista nu på Sweden Rock Festival?
– Vi kommer att framföra material från våra två första skivor och även från vårt kommande album ”Lucifer III” – och kanske även en rejäl överraskning.

Vilken låt är din favorit att framföra live?
– För tillfället måste jag nog säga att det är ”Reaper On Your Heels” för att låtens tema ligger mig varmt om hjärtat och berör mig väldigt mycket. Jag fick mig själv att gråta när jag spelade in sången i studio och hur sången knyts ihop på slutet med Nicke (Andersson reds.anm) på bakgrundssång. Och nu även live med grabbarna. Men jag älskar också att framföra ”California Son”. Publiken blir som galen då, det är härligt!

Vad har du för framtidsplaner för bandet?
– Under sommaren kommer vi att spela in vårt tredje album ”Lucifer III”. Det är det som jag prioriterar just nu. Men vi har också några kommande gig som vi är uppbokade på under året, till exempel i Japan, den amerikanska västkusten och några sommarfestivaler.

Som avslutande fråga undrar jag om det är något band som du själv ska se under festivalens gång?
– Jag skulle jättegärna vilja se ZZ Top, Kiss, UFO, Ritchie Blackmores Rainbow. Alla de banden av den gamla skolan. Men tyvärr spelar de samtidigt som vi sitter på flygplanet till Tokyo.

LUCIFER SPELAR PÅ SWEDEN STAGE, TORSDAG 6 JUNI, 17:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

 

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
RELATERADE NYHETER
SENASTE NYTT
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER