INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Demon

38 Shares

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” fortsätter och nästa band på tur är Demon där Rocknytts Calle Englund fick ställa några frågor till bandets frontman Dave Hill.

Ett av flaggskeppen från New Wave of British Heavy Metal som tillhör SRF-publikens stående favoriter. Demon har sedan 1981 utgett tretton studioalbum, omfattande såväl traditionell heavy metal som AOR och progressiv rock. Ett av de mest älskade är “The unexpected guest” (1982), innehållande fanfavoriter som “Don’t break the circle”, “Sign of a madman” och “Deliver us from evil”. På SRF denna gång kommer Demon att köra just detta album i dess helhet, plus lite till, så Ronnie James Dio-like sångaren Dave Hill lär få ta i lite extra för att överrösta publiken.


Välkomna till Sweden Rock Festival. Hur känns det att vara tillbaka på Sveriges största rockfestival?
– Vi ser framemot att spela på Sweden Rock igen, vi älskar människorna, platsen och gästfriheten på en av de bästa classic rock festivalerna i världen.

Hur skulle du beskriva en konsert med Demon?
– En konsert med Demon för tillfället är ett set med direkta melodiska låtar med kraftfulla riff, och en grym visuell scenshow.
Vad är bästa sättet att värma upp inför ett gig?
– Jag tror att vi alla värmer upp på lite olika sätt. Våra gitarrister brukar sitta och gå igenom ackordbyten och specifika delar av låtarna ungefär en timme innan giget, vår keyboardist sitter med hörlurar i sin egen värld, vår trummis Neil brukar vara backstage och se till så att allt stämmer med hans trumset och jag brukar börja värma upp ungefär en timme innan gig, framförallt inför detta.
Ni har besökt festivalen ett antal gånger förut, har ni några minnen som står ut lite extra?
– Vi har så många underbara minnen från Sweden Rock men den första gången vi spelade där så fann vi oss själva, dagen efter gig, på campingen och spelade ett akustiskt set assisterade av Goda Grannar. Detta var helt orepat och improviserat, men vi blev snabbt omringade av vad som kändes som tusentals festivalbesökare som sjöng “Dont Break The Circle”, ett helt magiskt minne!
Ni släppte eran senaste skiva “Cementary Junction” 2016, har ni några planer på ett nytt studioalbum?
– Vi har lite olika projekt i pipelinen och det finns ett onlinespel vid namn “Demon” som släpps den 8e september som kommer att innehålla 8a (varav ett nytt) Demonlåtar. Dessa kommer även släppas som ett sountrack, som kanske även kommer innehålla lite osläppt livematerial och en DVD.
Ni kommer att spela eran klassiska skiva “The Unexpected Guest” i sin helhet, hur kom ni fram till det, och kan fansen vänta sig några mer överraskningar?
– Vi beslöt oss för att spela hela “The Unexpected Guest” för att fansen har frågar länge om vi inte ska göra det, så då tänkte vi att Sweden Rock blir det perfekta tillfället. Kanske kommer det flera överraskningar under gigets gång, men ni får vänta och se!

Och till sist, hur ser 2019 ut för Demon?
– 2019 håller på att bli ett väldigt upptaget år för oss efter vårt framträdande på Sweden Rock, vi kommer att spela runt hela Europa fram till mitten av November. Vi ser framemot att träffa er alla i Sverige, tack för allt erat stöd och keep on rocking!

Demon spelar på Sweden Stage, onsdagen den 5 juni kl. 18.30.


RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter