INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
Foto: George Grigoriadis

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Brothers of Metal

22 Shares

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Brothers of Metal där Diane Webb fick ställa några frågor till bandets sångare/Tongue of the Gods, Mats Nilsson.

Dalarnas Brothers Of Metal har på kort tid utkristalliserat sig som ett av de mest lovande melodiska metalbanden idag. Förstlingsverket “Prophecy of Ragnarök”, återsläppt på AFM Records i november 2018, överflödar av snärtiga riff och hitkrokar med heavy metal-attityd och positiv atmosfär. De tre sångarna och tre gitarristerna bidrar till ett ännu fetare sound – något av det skräddarsydda soundtracket till din nästa mjödhävarrunda.


Den är första gången Brothers of Metal spelar på Sweden Rock. Vad har ni för förväntningar på festivalen?
– Korrekt! Ja det är en barndomsdröm för många av oss i bandet. Sweden Rock är ju en stor del av den svenska metalsjälen och det är både ett måste och en ära att vi ska få spela där. I övrigt så är det ju en av de absolut bästa festivalerna i Europa så vi förväntar oss att ha riktigt kul där!

Brothers of Metal spelade Sabaton Open Air år 2017. Trodde du att bandet skulle spela på SRF två år senare?
– Vi spelade faktiskt på Sabaton Open Air redan 2014 för första gången, sen dess har vi varit en del av festivalen på ett eller annat sätt nästan varje år. Men ja, det är klart att man har haft siktet inställt på att spela på SRF. Vi har jobbat hårt och det är väl en del av resultatet helt enkelt. Det ska bli jävligt kul!

Vad kan fansen förvänta sig från er spelning?
– De kan förvänta sig en perfekt start på eftermiddagen! Har man inte sett oss live ska man definitivt ge det en chans, det då vi är i vårt esse! Mjöd, dans och allsång utlovas!

Hur skulle du beskriva din musik för de som inte har hört Brothers of Metal?
– En armé på åtta vikingar som spelar episk metal med inslag från Sabaton, Powerwolf, Gloryhammer och Manowar. Det tunga och melodiska lyfts fram av det grymma dynamiken mellan våra tre vokalister.

Vilken låt är din favorit att framföra live?
– Min personliga favorit är nog Fire blood and Steel, med en publik som är taggad så växer låten otroligt mycket!

Hur kom du på att ta artistnamnet Brothers of Metal?
– Det var väl lite som ett skämt kan man säga, det är ju att spänna bågen ganska rejält. Men det passar bra till den typen av musik vi vill spela och den scenshow vi vill göra. Men också ett homage till Manowar som många av oss växte upp med.

Brothers of Metal har släppt ett ny album, “Prophecy of Ragnarök” (14 dec -18). Hur har responsen varit?
– Det har varit en otroligt bra respons på vår debutskiva, det är nästan magiskt på något sätt. Vi har ju egentligen inte spelat utanför Sveriges gränser förutom kanske på Sabaton Cruise där vi eventuellt inte var i Sverige när vi spelade. Men ändå har vi hundratusentals lyssnare från hela världen. Mest lyssnas det i USA och Tyskland faktiskt vilket absolut kan kännas orimligt för ett gäng vikingar från Falun.

Hur fick ni skivkontraktet med AFM Records?
– Det var ganska enkelt, vi hade pratat med flera av de större bolagen och inte kommit fram till någon bra deal. AFM skrev och kom med ett erbjudande som var bra för oss så det var inte så ett jättesvårt beslut att ta. Sen så funkar personkemin väldigt bra, det är ju kanske det viktigaste när man pratar bolag, det klaffade liksom.

Vad har Brothers of Metal för planer för 2019 förutom att spela på sommarfestivaler?
– I skrivande stund så håller vi på med album nummer två och det ser ut att bli riktigt bra, vi gick in i studion i slutet av april och förhoppningen är väl att vi ska släppa album två senare höst/vinter. Med albumsläpp så kommer ju en del andra saker som måste göras också. Musikvideos, foton, intervjuer och spelningar. Så det blir nog ett år med full fart.

Det kommer att uppträda 82 band på årets upplaga av Sweden Rock Festival. Varför ska man som besökare se just Brothers of Metal?
– För att vi heter Brothers Of Metal och är kungarna av heavy metal? Som jag sa tidigare, som festivalbesökare kan man ju vara lite småsliten på lördagen. Då är vi perfekta för att gjuta nytt mod i alla krigare där ute och få de att glömma alla sina problem. Det är egentligen ett väldigt enkelt val.

Som avslutande fråga undrar jag om det är något band som du själv skulle vilja se under festivalens gång?
– Givetvis skulle jag vilja se Brothers of Metal, det hade ju varit drömmen. Men det går tyvärr inte, är upptagen då.  Tur då att det är flera band som spelar, vi kommer ju så klart inte hinna se allt. Men de band man verkligen inte vill missa i år är Amon Amarth, Demons & Wizards, At The Gates, Myrath och Tenacious D.

BROTHERS OF METAL SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, LÖRDAG 8 JUNI, 14:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

Diane Webb

Diane Webb

Fotograf/Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter