INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
Foto: Sebastian Thorén

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Lisa Lystam Family Band

589 Shares

Med festivalen smygandes närmare går Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” vidare. Nästa band ut är Lisa Lystam Family Band där Rocknytts Calle Englund fick ställa några frågor till bandets frontkvinna Lisa Lystam.

Sångerskan Lisa Lystam och hennes band har vunnit stor uppskattning bland bluesentusiaster i och utanför Sverige. Skivdebuten kom i form av en EP 2013 och sedan dess har två fullängdsalbum sett dagens ljus. Bland fansen råder dock stor enighet om att detta band helst ska upplevas live, för att fullt kunna ta in Lisas röst och karisma och musikernas enastående samspelthet och tryck.


Välkomna till årets upplaga av Sweden Rock Festival. Hur känns det att spela på festivalen?
– Det känns såklart fantastiskt. En målstolpe i vår karriär. Vi är glada att kunna få chansen trots att vi inte bara spelar renodlad rock utan blandar in olika genrer som blues och soul också.

Hur värmer man bäst upp inför gig enligt dig/er?
– Vi försöker alltid hålla en positiv anda innan och direkt efter gig. Peppa varandra och sprida bra energi. Det tycker jag att vi oftast är väldigt bra på.
Är det tight schema och stressigt är det såklart svårare men vi har lyckats bygga upp ett lugn tillsammans som gör det lättare att slappna av innan spelning.

Hur blev reaktionerna när ni fick veta att ni skulle få spela på Sveriges största rockfestival?
– Vi märkte direkt att folk reagerade lite extra. Alla känner till Sweden Rock och vet att det inte är speciellt lätt att sätta en spelning där.
Vi märkte också att fler hittade vår bandsida på Facebook och Instagram vilket är skitkul. Vi vill ju bredda vår publik att spela på festivalen är en fantastisk möjlighet till just det.

Vad kan vi förvänta oss av er spelning på Sweden Rock?
– Vi har och har alltid haft en tydlig koppling till bluesmusiken men jag hoppas och tror att folk förstår att blues inte behöver vara en trött genre.
Vi spelar blues på vårt sätt vilket innefattar en blandning mellan så mycket olika stilar.

Vilken är er favoritlåt att köra live och varför?
– Alla i bandet tycker nog lite olika men jag (Lisa) gillar att lira vår låt Give You Everything. Jag tycker den är maffig men samtidigt dynamisk. Jag spelar även mycket munspel i den vilket alltid är kul. Sen ser vi nog alla fram emot att få spela några utav det nya låtarna. Vi släpper skiva i september så Sweden Rock blir en skitbra uppladdning inför det.

Är det några band som spelar på festivalen som ni absolut inte kommer missa?
– Där har vi nog också lite delade meningar men jag (Lisa) ser mycket fram emot att se ZZ top och Thundermother.
Jag tror vi alla kommer försöka hinna se så mycket som möjligt, det finns så mycket bra band som lirar. En ära att få dela festival med dem.

Lisa Lystam Family Band spelar på Rockklassiker Stage, fredagens den 7 juni 15.00

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

 


RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter