INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
dynazty afm records

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Dynazty

27 Shares

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” fortsätter. Nästa band ut är Dynazty där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandets gitarrist, Love Magnusson.

2011 deltog Dynazty i Melodifestivalen och utgav debutalbumet “Knock you down”. De etablerade sig raskt som en av de starkast lysande stjärnorna inom svensk melodiös hårdrock. Sedan dess har deras sound utvecklats och inte minst hårdnat. Senaste och sjätte albumet “Firesign” (2018) är en riktig melodisk metalsnyting i inte minst Kamelots anda, och har mottagits så positivt att bandet idag är hetare än någonsin. Utmärkte sångaren Nils Molin kan för övrigt höras även i Amaranthe.


Välkomna till Sweden Rock! I juni gör ni en mycket efterlängtad Sweden Rock-comeback. Hur känns det att spela på Sveriges största rockfestival igen?
– Tackar! Det känns fantastiskt kul! Vi spelade där även 2012.

Er senaste skiva ”Firesign” släpptes förra året och fick riktigt bra betyg, världen runt. Berätta lite hur låtskrivarprocessen ser ut för er.
– Låtskrivarprocessen ser olika ut från låt till låt. Ibland kan det börja med ett litet frö någon kommer på som man sen spinner vidare på, baby steps. Medan ibland är man jätteinspirerad och har det klart för sig inom ett par minuter hur låten ska vara. Oftast skriver vi det instrumentala först och sedan sång, men även där ser det olika ut från fall till fall.

Ni har verkligen lyckats hitta den perfekta balansen mellan ert ”gamla” sound och er nya. Var det något ni tänkte på under tiden ni spelade in?
– Kul, nej, det bara blev så! 🙂 Vi planerar nästan aldrig hur vi ska låta, utan vi kör vidare på det vi får feeling för helt enkelt. Denna gång kändes detta rätt.

Vilka band kommer ni själva inte missa på festivalen?
– Jag vill se Myrath, ZZ Top, Def Leppard, Arch Enemy, Dream Theater, ACT, Tenacious D och Rainbow med flera.

Har ni någon rolig anekdot av Sweden Rock som ni skulle kunna dela med er av?
– Jo de har jag nog, men jag vet inte om jag ska dela med mig av det! Det är en mycket kul festival där det händer mycket kul! 🙂

Varför bör man inte missa er spelning på Sweden Rock, vad kan man förvänta sig av den?
– Man bör inte missa oss då vi lovar att leverera en spelning proppad med bra låtar, massvis med adrenalin och en kul stämning. Fullt ös från start till stopp.

Avslutningsvis, hur ser kommande året ut för Dynazty?
– Vi kommer att skriva vidare på nästa alster samt turnera för fulla muggar!

Dynazty spelar på Rockklassiker Stage, onsdag 5 juni 22.30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf
RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter