INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
Foto: Diane Webb

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med The Wild!

8 Shares

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är The Wild! där Diane Webb fick ställa några frågor till bandets sångare/gitarrist, Dylan Villain.

Blanda rå deltablues med punkattityd och rulla det i sydstatsrock. Resultatet är kanadensiska The Wild!, ett band som tror stenhårt på rock’n’roll i dess ursprungliga form och med dess ursprungliga kaxighet. Deras första EP “GxDxWxB” – förkortning för “God damn wild boys” (2015) – blev något av en sensation i hemlandet. Triumfen fortsatte med fullängdsdebuten “Wild at heart” (2017), och nu är det dags för Europa och Sverige att få uppleva The Wild! livslevande.


Den är första gången The Wild spelar på Sweden Rock. Vad har ni för förväntningar på festivalen?
-Vi har hört många bra saker om Sweden Rock och vi är väldigt exalterade att få spela på den i år. Det finns så många bra band i ett land som jag alltid har velat besöka och spela min musik i. Det är en härlig känsla och den 6 Juni i Sölvesborg kommer vi vara heta. Var beredda…

Är det första gången The Wild är i Sverige?
-Ja det är det, och hur kul är det inte att vi spelar i Sverige den 6 juni, på Sveriges nationaldag! Vi är jättetaggade för det! Kan någon berätta för Niklas Lidström att jag vill dricka lite brännvin och äta lite krabba.

Vad kan fansen förvänta sig av er spelning?
-Höga gitarrer. Krossande trummor och låtar som gör att du vill flytta. Vi är inga främlingar i en bra tid och vi gillar att spela högt.

Hur skulle du beskriva din musik för dem som inte har hört The Wild?
-Det är rock och roll, punk, hårdrock. Vad som helst. Det är högt och det är hårt… och vi menar det!

Vilken låt är din favorit att framföra live?
– Alla av olika skäl. Vår nya skit är häpnadsväckande. Jag kan inte vänta med att börja spela det live. Du kommer definitivt höra några nya låtar på Sweden Rock!

Hur kom ni på att ta bandnamnet The Wild?
– Det beskriver bäst vårt ljud och vårt beteende på och utanför scenen. Titta på vår video “Ready To Roll” och se själv.

Kommer det att finnas öl-bong-tävlingar på scen på Sweden Rock?
-Öl till frukost, lunch och middag före, efter och under showen. Skål!

Vad är planerna för The Wild 2019 förutom att spela på sommarfestivaler?
-Vi har ny musik som kommer och vi är verkligen stolta över det. Det här är de bästa låtarna vi någonsin har skrivit och jag tror att fans kommer att älska dem. Jag har en riktigt bra känsla för dem. Förutom sommarfestivalerna har vi många headline och supportdatum med Doro och spelar även igen med våra goda vänner i Rose Tattoo. Det kommer att bli en
jäkla åktur i år och vi har precis startat.

Det kommer att uppträda 82 band på årets upplaga av Sweden Rock Festival. Varför ska man som besökare se just The Wild?
-Vi är ett bra jävla band. Rätt upp o ner! Vi spelar hög rockmusik, hårt och snabbt. Om du gillar det kommer du att bli ett fan av vår musik. Det är så enkelt. Det här är musik med hög energi av rock n roll-känsla. Kom och ta del av det! Du förtjänar att må bra.

Som avslutande fråga undrar jag om det är något band som du själv skulle vilja se under festivalens gång?
-Det finns flera: ZZ Top, Slayer, Danko Jones, Green Jelly, Thundermother och Jared James Nichols.

THE WILD! SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, TORSDAG 6 JUNI, 11:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

Diane Webb

Diane Webb

Fotograf/Skribent
RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter