INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Witchfynde

12 Shares

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Witchfynde där Andreas Östlund fick ställa några frågor till bandets gitarrist Trace Abbott.

Heavy metal med diabolisk atmosfär, utan att vara överdrivet brutal. Utifrån det konceptet gjorde Witchfynde ett debutalbum, “Give’em hell” (1980), som hör till NWOBHM-erans stilbildande klassiker. Att de likt kollegorna i Demon ändrade stil på varje platta förvirrade dock publiken, och efter fyra album lades Witchfynde ned 1986. De återförenades emellertid 1999, till mångas glädje då bandets kultstatus under mellantiden tilltagit dramatiskt. Sedan 2008 är dessutom en av deras mest klassiska sångare, Luther Beltz, tillbaka i sättningen.


Det här är premiären för Witchfynde på SRF. Hur känns det att få spela där?
– Det är den första gången som vi spelar på SRF men det är inte första gången som vi spelar I Sverige. Det var fantastiskt sist vi spelade i Sverige och vi fick en fantastisk respons så vi ser verkligen fram emot att spela vår musik för er.

Har du någon aning om vad du kan förvänta dig att publiken på SRF?
– Det är en väldigt svår fråga att svara på gissar jag, men om ni vill se oss som kommer ni vara på plats. Förhoppningsvis så får vi samma fantastiska bemötande som sist vi var i landet.

Hur går tankarna gällande Witchfyndes SRF setlist?
– Vi kommer att spela materialet som uppskattas mest från våra album de senaste åren, som blivit uppskattat av publiken och jag hoppas att du kommer att gilla dom.

Vilka band kommer ni själva inte missa på SRF?
– Jag antar att vi försöker hänga med när Def Leppard spelar, som Witchfynde turnerade med under åttiotalet. Jag antar att om det vore möjligt så skulle vi se fler band. För mig personligen så skulle det vara Kiss och Dream Theatre. Vår visit är så kort så vi flyger in och ut, beroende på andra åtaganden så det kan nog bli svårt.

Kommer Witchfynde spela på några fler festivaler 2019?
– Vi har en show planerad i Aten strax innan SRF, men inget annat är planerat just nu. Det beror mest på att Gra Scroseby råkade ut för en olycka på julaftonen så vi kunde inte boka upp oss på något.

Hur ser planerna ut för bandet den närmaste tiden?
– Vår intention är att börja arbeta på nytt material, och eftersom vi inte har några andra shower inplanerade under året så är det troligtvis ett bra tillfälle för det.

Har du någon personlig historia om Witchfynde som du vill bjuda läsarna på?
– Det var ”back in the days” när Def Leppard precis höll på slå igenom och jag själv var inte med Witchfynde då och spelade med Overdrive UK och vi var alla goda vänner. Jag kommer ihåg en spelning i Nottingham på en båtklubb, och jag hängde med grabbarna då jag var med på gästlistan. Jag vet inte om jag egentligen borde berätta den här historian men stället var fullständigt knökfullt. Montalo blev sjuk och kunde verkligen inte genomföra spelningen och större delen av publiken hade kommit för att se Witchfynde och när det hela annonserades ut i högtalarsystemet blev publiken helt galna och slog sönder hela stället.

Avslutningsvis, vilka är Trace Abbotts favoritlåtar med Witchfynde att framföra live?
– Jag antar att vi vill spela alla låtar men nummer ett är Leaving Nadir och nummer två är Stab in the back och självklart Give Em’ Hell som vi avser att göra, ha ha!

WITCHFYNDE SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, FREDAG 7 JUNI, 21:00

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter