INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
Foto: Jarmo Katila / Toni Kilpinen

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Beast In Black

40 Shares

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Beast In Black där Rocknytts Mattias Högström fick ställa några frågor till bandets gitarrist och grundare, Anton Kabanen.

Gitarristen Anton Kabanen slog igenom som medlem av Battle Beast, vars tre första – mycket framgångsrika – album skrevs helt av honom. Efter skilsmässan från Battle Beast 2015 bildade han Beast In Black, med bland andra grekiske mästersångaren Yannis Papadopoulos och gitarristen Kasperi Heikkinien (U.D.O., Amberian Dawn) vid sin sida. Förstlingsverket “Berserker” (2017) utgörs av Kabanens välkända version av hitkroksspäckad power metal och har blivit varmt hyllad av såväl publik som recensenter.


Hej och välkomna till Sweden Rock Festival.

Hej och tack så mycket.

Det här blir första gången ni spelar på festivalen. Vad har ni för förväntningar?

Några av mina vänner har varit på Sweden Rock och jag har bara hört bra saker om festivalen. Jag ser fram mot att ha roligt, träffa på lite bekanta människor och lyssnar på bra band. Mest av allt är jag säker på att det är helt rätt publik för BIB och att vi kommer att skaffa oss många nya fans.

Vad kan fansen förvänta sig av er spelning?

När BIB äntrar scenen kommer det inte att vara en enda människa som inte har ett leende på läpparna. Det kommer att bli en upplyftande glädjeresa som drivs av taktfast och refrängstark heavy metal. Vi älskar verkligen det vi gör vi försöker förmedla den känslan till publiken varje gång vi spelar.

Vad har ni för planer för banden under 2019 förutom att turnera med nya albumet och spela på sommarfestivaler?

Så fort det finns lite “fritid” över är radarn inställd på skapandet av album nummer tre och allt som har med det att göra. Mestadels handlar det om att skriva musik, låttexter och redan planera för 2020 och ännu längre framåt.

Hur kommer det sig att det kommer fram så många bra och framgångsrika hårdrocksband från Finland för tillfället?

Det där är en fråga jag hittills inte har lyckats hitta ett riktigt bra svar på. Det har absolut att göra med en mix av vad som gör ett band framgångsrikt. Oavsett nationalitet är jag säker på att man måste ha en verkligt stark vision om vad man vill uppnå. Man måste sedan arbeta hårt under varje steg på vägen för att till slut uppnå sin vision. Förmodligen spelar även mentaliteten in så att man klarar av att hängivet hänga kvar vid sin vision hela vägen.

Kommer du att ha tid över för att se andra band? I så fall vilka vill du inte missa?

Jag kommer inte riktigt ihåg när vi flyger tillbaka till Finland men om vi kan stanna hela dagen vill jag se Myrath, UFO, Saxon, HammerFall and Richie Blackmore’s Rainbow. Jag är även nyfiken på Behemoth eftersom det är något helt annorlunda mot vad jag vanligtvis lyssnar på.

Tack för att du tog dig tid att svara på frågorna. Jag har sett er live ett par gånger tidigare och båda gångerna har ni varit fantastiskt bra så jag ser verkligen fram mot att se er igen i juni.

Tack så mycket. Jag blir glad av att få höra det och vi ses i juni.

Beast In Black spelar på SWEDEN STAGE, LÖRDAG 8 JUNI, 13:15

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter