Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Hällas

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” fortsätter och nästa band ut är Hällas där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandet.
Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” fortsätter och nästa band ut är Hällas där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandet.
Hällas från Jönköping uppmärksammades av den så kallade mainstreampubliken i och med 2017 års snärtiga singel “Star rider”. Bandets egentliga stil handlar om 70-talsinspirerad progressiv rock modell Wishbone Ash, Camel och Nektar, för att nämna några. En självbetitlad EP kom 2015 och 2017 års debutalbum “Excerpts from a future past” – med bland annat nämnda singel – har etablerat Hällas som ett band med en ytterst lovande framtid.

Välkomna till Sweden Rock Festival! I sommar gör ni er debut på festivalen, hur känns det?
– Det känns bra så klart! Ingen av oss har tidigare besökt festivalen, men nu i samband med vår spelning kommer vi åtminstone få tillfälle att se det för en dag. Om inte annat är vi väldigt tacksamma för förtroendet att få spela på Sveriges största rockfestival.
-Kasper

Ni blev nyligen klara med inspelningarna till er nya skiva, hur kommer den låta?
– Förhoppningsvis som Hällas! Jag tror att det kommer låta som en naturlig utveckling av förra skivan. Vi hade en väldigt lärorik och rolig tid i studion och förhoppningsvis mottas resultatet på ett positivt sätt.
-Kasper

Vilka band kommer ni inte missa på festivalen?
– Tyvärr ser det ut som att vi kommer missa mycket. Styx hade iallafall jag verkligen velat se. Men vi har inte riktigt hunnit planera än. Om vi har tur hinner vi kanske se något svincoolt!
-Kasper

Hur ser 2019 ut för er?
– Efter Sweden Rock kommer vi spela på en handfull festivaler i sommar, men det blir rätt lugnt om man jämför med förra sommaren. Förhoppningsvis kommer det ge oss mycket tid till att jobba med eventuella musikvideor och lite annat smått och gott som rör släppet av nya skivan. Om inget går åt skogen så är den planerad att släppas i oktober eller november. I samband med skivsläppet åker vi på turné och sen tar vi nya tag 2020!
-Alexander

Avslutningsvis undrar jag vad kan man förvänta sig av Hällas spelning på Sweden Rock?
– Det blir en intensiv berg och dalbana av progressiv hårdrock, gitarrstämmor, 70-talssynthar och smink och glitter!
-Alexander

Tack för att ni tog er tid, vi ses i Sölvesborg i juni!

Hällas spelar på Rockklassiker Stage, fredagen den 7:e juni 19.00.

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.


Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS TOPPVIDEOS
Rocknytt

Tipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER