INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
Foto: Robert Hellström

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med The Night Flight Orchestra

574 Shares

Rocknytts intervjuserie “Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är The Night Flight Orchestra där Peter Johansson fick ställa några frågor till bandets trummis Jonas Källsbäck.

Ett av de senaste årens mest omtalade band. The Night Flight Orchestra kan beskrivas som en supergrupp där musiker från långt brutalare band – Björn Strid (sång) och David Andersson (gitarr) kommer från Soilwork, Sharlee D’Angelo (bas) från Arch Enemy – ger utlopp för sin kärlek till radiovänlig rock från sent 70- och tidigt 80-tal. Sedan 2012 har de utgett fyra album, varav i synnerhet de två senaste, “Amber galactic” (2017) och “Sometimes the world ain’t enough” (2018), nått betydande framgång.


Hej och välkommen tillbaka till Sweden Rock Festival! Hur känns det att spela för Sveriges största festivalpublik?

-Ja, det beror ju på hur många av Sveriges största festivalpublik som behagar komma och se oss, ju fler desto roligare, ju färre desto pinsammare. Potentiellt så känns det fantastiskt, underlaget finns ju mångårigt troget och fast i rätt målgrupp, vilket känns tryggt Nytt från vår sida är att vi faktiskt ska lyxa till det med repetition innan det blir festival, till skillnad från 2014 då det var tokfullt i allas almanackor, iofs ett stående problem med vuxna aktiva människor. Kort svar, det känns fantastiskt!!!

Har du några speciella minnen från SRF?

-Ja, många, övervägande positiva, men det kan väl kokas ner till musiken, mötet, människorna, maten. En del minnen gör sig bäst i eget huvud. Jag har spelat på festivalen 2 ggr tidigare 2011 med Mean Streak samt senast 2014 med The Night Flight Orchestra. Festivalen i sin helhet är ju absolut en av de bättre. Jag är ju egentligen en ganska lågfrekvent besökare av festivaler vid sidan av att jag själv spelar. Men SRF skulle jag kunna tänka mig att komma till som en vanlig man, utan fantomendräkt.

Vad kan fansen förvänta sig av spelningen?

-Vi kommer givetvis försöka att rada upp det bästa av materialet, vilket kan vara en uppgift i sig med 4 plattor i ryggen, till detta adderas en rejäl skopa spelglädje, strösslat med eufori över att få vara i stunden. Den bästa av stunder är just livespelningar. Publiken kan förvänta sig att vi kommer att trivas, och vi förväntar oss inget mindre av dem, Välkomna!

Vilka band missar du själv inte på festivalen?

-De jag helt säkert missar är de som spelar exakt samtidigt som jag står på scen, men de jag bortsett från det väljer att se blir rent skissmässigt Onsdag: Joe Lynn Turner, Men även Dynazty vore kul att se live, jag träffade dem kort i studion, Nordic Sound Lab, där deras liksom vår senaste platta är inspelad. Jag ogillar att kolla på band innan jag själv ska spela, vilket jag på onsdagen faktiskt gör med Gathering Of Kings.
Torsdag måste jag nog tyvärr lämna festivalen för repetition.
Fredag: Spelar vi ju med The Night Flight Orchestra relativt tidigt så… Magnum, Easy action, Candlemass, At The Gates, DT
Lördagens meny blir: Danko Jones, Myrath och Styx (som också spelade 2011, och då knockade mig fullständigt vid lunchtid, trumslagaren, Todd Sucherman, är i mitt tycke någonting alldeles extra utöver normal standard.

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med The Night Flight Orchestra 1

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?

-Genesis – Trick Of The Tail

Du är ju dubbelt aktuell då du även är en av trumslagarna i “Gathering of Kings” som begår sin livedebut på årets festival. Vad ser du mest fram emot när det gäller den spelningen?

– Det är ju otroligt stort av SRF att låta oss premiärgiga med detta projekt, då det knappast kan vara vanligt att någons första spelning någonsin har landat på SRF. Plattan har ju fått ett fantastiskt mottagande bland recensenter vilka också I plural redan i januari utlovar det som en av årets bästa plattor (tack), Jag roade mig för ett tag sedan med att räkna ihop resultatet för de 8 första recensionerna som nått mig, vilket då snittade på 10/10! (eller 9,625 om vi ska vara petiga)… Bästa placeringen på svenska försäljningslistan är en 2:a plats, så bättre kan man ju inte förvänta sig som skivdebutant, om än alla i projektet är handplockade av ingen mindre anledning än att det ska låta bra, typ…

Slutligen skulle jag vilja veta vilken som är din egen favoritlåt med The Night Flight Orchestra!

-Bra fråga! Jag har ingen, eller kanske mer korrekt, jag gillar många. En sak är att NFO är extremt ur fas med turnerandet i jämförelse med tempot i att släppa plattor, första riktiga europaturnén gjordes ju så sent som i november-december 2018 och “Sometimes The World Ain’t Enough” är vårt fjärde album. och nu spelas det in ett femte… , Så det finns väldigt många bra låtar som förtjänar ett bättre öde än att bara bli en albumlåt, vissa guldkorn når aldrig över, eller ens fram till scenkanten innan ett nytt album finns där med 12 nya spår som konkurrerar om plats. Och vi kan ju inte gärna ha 4-timmarskonserter (än). Det finns ett helt gäng låtar som jag skulle kunna välja men… en personlig favorit som aldrig har spelats förutom vid inspelningstillfället är Demon Princess från 2:a albumet “Skyline Whispers”, och med det sagt så är det kul att skivbolaget, Nuclear Blast, har valt att göra nyutgåvor i vinyl på de två första albumen som tidigare släpptes via Coroner Records.

Tack för att du tog dig tid och lycka till framöver! Jag säger på återseende i juni.

-Tack!

THE NIGHT FLIGHT ORCHESTRA SPELAR PÅ SWEDEN STAGE, FREDAG 7 JUNI, 12:15

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter