INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
Foto: Press

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med In Silence

7 Shares

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är In Silence där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandet.

Sedan starten 2016 har detta Karlstadsgäng börjat skapa sig ett rykte som ett innovativt, modernt metalband. Melodiska inslag, kraftfulla och tunga låtar med vissa lugnare partier och stark kvinnlig sång resulterar i en atmosfärisk mix. Ny musik kommer under 2019.


I sommar kommer ni att uppträda på Sveriges största rockfestival. Vad betyder denna kommande spelning för er?
– Denna spelning kommer betyda mycket för oss, här får vi chansen att visa vilka vi är för både ny och stor publik. Vi ser även detta som en möjlighet att få internationella kontakter. För många utav oss är detta en barndomsdröm som kommer att gå i uppfyllelse och vi kan inte vara mer exalterade inför detta.

Hur skulle ni beskriva er musik för dem som inte har hört In Silence?
– In Silence är ett innovativt ”modernt melodiskt” metalband med likväl kraftfulla och tunga inslag som även kan övergå till lugnare partier i en mystisk mix. En stark kvinnlig sång i fronten med tung kör tätt bakom.

Vilka är era främsta musikaliska inspirationskällor?
– Inspirationen får vi framför allt från oss själva, den kommer från hjärtat, själen och från händelser i livet. Vi får även inspiration från banden vi tycker om och lyssnar på.

Hur ser era framtidsplaner ut?
– Vi har singel, skivsläpp och musikvideos inplanerat under 2019. Vi siktar även på att komma ut och spela mer, nå ut till större massor även utanför Sveriges gränser för alla borde få höra In Silence. En gemensam dröm är att ha musiken som yrke, sätta In Silence på kartan.

Det kommer att uppträda 82 band på årets upplaga av Sweden Rock Festival. Varför ska man som besökare se just In Silence?
– Vi är ett nytänkande band som har ett eget unikt sound. Alla kan relatera på något sätt till vår musik…gammal som ung.

– Vi bjuder på show och vi uppträder med öppna hjärtan. Vi älskar det vi gör och ger därför allt vi har och lite till.

Till sist, finns det något band som du själv tänker kolla in under festivalens gång?
– Det är många bra band i år men för att nämna några favoriter så står Amon Amarth, Arch Enemy, Dream Theatre, Powerwolf, Candlemass, At The Gates, Tenacious D, Disturbed och Slayer med flera med på planeringen.

IN SILENCE SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 6 JUNI, 19:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter