VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
switch-opens-age-of-woe-tour-poster

SWITCH OPENS och AGE OF WOE berättar om de kommande Sverigespelningarna och albumsläppen

0 Shares

switch-opens-age-of-woe-tour-poster
P3 guld-vinnarna Switch Opens ger sig i veckan ut på Sverigeturné med Age Of Woe, jag tog mig ett snack med båda banden inför de kommande spelningarna.

 

Hallå där Micke Tuominen från Switch Opens, 2010 så vann ni pris på P3 Guld för bästa rock/metal. Berätta, vad är nästa mål?
– Vi har slutat att sätta upp mål som ligger utanför vår kontroll, sånt som bygger på andra människors eventuella välvilja eller vinning. Det enda vi kan ha är själsliga mål, i brist på bättre ord. Göra en bättre spelning än förra gången, spela in en intressantare skiva. Om vi inte ställer oss och kikar ut över kanten på stupet kan vi lika gärna lägga ner. Vi räknar inte med att vinna fler guldmedaljer i rock om man säger så.


Ert senaste album Joint Clash som släpptes tidigare i år har fått fina recensioner från både fans och press. Hur känns det, är ni nöjda med plattan och mottagandet?
– Självklart är det kul när folk säger bra saker om ens musik. Switch-Opens-bandIbland känns det mitt i prick och ibland fattar man inte vad de pratar om när de håller på radar upp olika bandreferenser som tydligen finns i vår musik. Vår musik låter som den gör för att det är just vi fyra, inte för att vi försöker efterlikna något annat band, därmed är vi också nöjda med plattan. Sen finns det alltid grejer vi kunde ha putsat på i ett halvår till, men så är det alltid. När det gäller mottagandet så vore det så klart grymt om plattan åtminstone skulle gå runt försäljningsmässigt – det är vad vi hoppas. Men vi förväntar oss inte ett skit.

Joint Clash är ett koncept album, men var inte tänkt att vara det från början. Berätta lite om hur ni kom fram till det?
– Vi börjar alltid med att skriva musiken och så kommer texterna sist, så det blev en temaplatta när vi bestämde vad vi skulle skriva texter om. Vi valde att bygga texterna på romanen “Kallocain” av Karin Boye, helt enkelt för att det var en spännande utmaning att skriva texter utifrån givna ramar och för att det är en fantastisk bok. Vi är inte särskilt intresserade av att skriva texter om sagofigurer som Satan som ungefär alla andra ägnar sig åt. Vi får se, vi kanske håller käften helt på nästa platta.

Det har blivit allt viktigare att spela live och presentera en bra liveshow. Hur ni ser på den svenska live-scenen?
– Jo, den är väl rätt så bra. Det finns många kompetenta band där ute. Fast det är samma band som spelar på alla större klubbar och festivaler -bokningsbolagen håller scenen i ett fast strupgrepp. Cashen måste ju in.

Hållå där Gonzo från Age Of Woe. Berätta, vad händer i Age Of Woe campet?
– Vi håller på för fullt med förberedelserna inför vår Sverigesväng med Switch Opens. Väskor ska packas och rep ska repas.

Ni är snart klara med erat debutalbum som spelades in med den legendariska producenten Lennart Östlund och Carlos Sepulveda i Polar Studios nu i somras. Hur var det?
– Ja de stämmer bra det. Carlos Sepulveda (Psycore) håller på med slutmixen nu och den lär nog vara klar tills vi kommer hem från turnén. Skivinspelningen var nått av det galnaste jag har gjort. Vi åkte upp till Rosenhanska Magasinet som byggdes på slutet av 1800-talet och där spelade vi in all musik live under 4 magiska dagar tillsammans med Carlos och Lennart. Hur fem Crustjävlar lyckades hamna på en gammal herrgård och för att göra en platta under idylliska omständigheter har vid ödet att tacka.

När kommer releasen?
– Datumet är inte spikat än med det ser ut att bli i början av nästa år.

Berätta lite om hur ni ser på er musik, hur skapar ni er unika ljudbild?
– Vi är bara 5 grabbar som vill lira hårdrock. age-of-woe-band-jennie-nordVi har en förkärlek för det smutsiga och trasiga inom punk och dyrkar det stora riffet. Mycket av soundet kommer ifrån att vi är ett liveband, även i studion vilket gör att saker är vad de är. 5 killar som lirar metal.

Ni är ett hård arbetade band och ni har ju varit nere i Europa och spelat mycket. Hur viktigt är det för er att spela live?
– Det är främst jävligt roligt att turnera så det är en stor av varför vi håller på med musik från första början. Sen är det ju en hel del slit, bära grejer och långa resor men de bitarna tenderar man att glömma snabbt.

Berätta lite om era musikaliska ambitioner. Hur ser framtiden ut? Vad har ni för mål?
– Just ligger fokusen på spelningarna och det kommande skivsläppet. Ambitionen är såklart att försöka turnera så mycket som möjligt på plattan och försöka få med en del festivaler. Vi har redan några satta och fler på gång men mer info om detta kommer längre fram!

BANDFAKTA!

Switch Opens från Stockholm har precis släppt sitt nya album “Joint Clash”. Ett högst efterlängtat släpp som är uppföljaren på bandets prisade album från 2010, som vann pris för årets rock/metal på P3 Guld. Genom åren har Switch Opens byggt upp ett rykte om sig att vara ett genuint och energiskt liveband som man måste se.

www.switchopens.com
{youtube}70MpXwHaEPU{/youtube}

Age of Woe från Göteborg har precis spelat in deras debutalbum, som är uppföljaren till fjolårets EP som har fått enormt mycket bra kritik från hela världen. Det kommande albumet spelades in tillsammans med Lennart Östlund från Polar Studios (LED ZEPPELIN, CANDLEMASS etc) och kommer att släppas i vinter. För den som gillar Entombed lika mycket som Converge är Age of Woe det självklara nya bandet att hålla koll på.

www.ageofwoe.net
{youtube}mPnBaZm5qVg{/youtube}

Turnéplan

1/11 Stockholm – Kafé 44
2/11 Jönköping – Kulturhuset
3/11 Göteborg – Härden

Foto: Switch Opens – Mattias Förnell (mattiasfornell.com)
Foto Age Of Woe – Jennie Nord

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter