LIVERECENSIONER 2023
INTERVJUER 2023
Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Gathering Of Kings

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Gathering Of Kings där Peter Johansson fick ställa några frågor till bandets gitarrist och låtskrivare, Victor Olsson.

Medlemmarna i Gathering Of Kings undrar om någon minns Phenomena? Denna typ av storslagen, ödesmättad AOR-hårdrockshybrid med många och kända musiker är det alltså fråga om även i deras fall. Efter hyllade singlarna “Forever and a day” (2017) och “Out of my life” (2018) släpps äntligen albumdebuten i januari 2019. Bland sångarna märks Rick Altzi (Masterplan), Björn Strid (Soilwork, Night Flight Orchestra) och Apollo Papathanasio (Spiritual Beggars, ex-Firewind) och instrumentalisterna spelar självklart i samma liga.


Gathering Of Kings lineup på Sweden Rock Festival:

Sång:
Rick Altzi (Masterplan, Herman Frank)
Björn Strid (Soilwork, The Night Flight Orchestra)
Apollo Papathanasio Official (Spiritual Beggars, ex-Firewind)
Tobias Jansson (Saffire)
Jens Westin (Corroded)
Alexander Frisborg (Helldog)

Annons:

Gitarr:
Victor Olsson (Saffire)
Chris Laney (Pretty Maids)

Bas:
Nalle Påhlsson (Therion, Easy Action, ex-Treat)

Keyboards:
Erik Wiss (Cap Outrun)
Joel Selsfors (Creye)

Trummor:
Jonas Källsbäck (The Night Flight Orchestra)
Efraim Larsson (Streamline)

Hej och välkommen tillbaka till Sweden Rock Festival! Hur känns det att spela för Sveriges största festivalpublik?
– Det känns ju helt fantastiskt såklart! Att det dessutom är vårt första gig känns smått ofattbart, men desto mer inspirerande.

Har du några speciella minnen från SRF?
– Nu kanske jag svär i kyrkan lite men jag har aldrig varit nån festivalbesökare egentligen. Mitt enda riktiga SRF-minne är när jag själv uppträdde på festivalen med mitt band Saffire 2016. Det var smått magiskt och jag slogs av hur extremt proffsigt allting är, den väldigt goda festivalstämningen som rådde och det faktum att publiken, trots att vi var ett för dom relativt okänt band, ändå visade stor entusiasm och glädje vilket gjorde vårat uppträdande betydligt roligare!

Vad kan fansen förvänta sig av spelningen?
– Vi kommer göra allt vi kan för att leverera våra låtar på bästa möjliga sätt och jag vet att samtliga av oss är oerhört taggade och motiverade. Vi ska se till att ha kul ihop och inte minst se till att ha kul ihop med publiken!

Vilka band missar du själv inte på festivalen?
– Eftersom Ritchie Blackmore är en husgud så kommer jag givetvis se Rainbow, även om det är med lite dubbla känslor då jag är lite tveksam till hur det låter nuförtiden. I övrigt ser jag fram emot: LOK, Beast in Black, Styx, Dream Theater m.fl. Tycker överlag det är en bra lineup i år!

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Gathering Of Kings 1

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?
– Svår fråga! Många av de band jag lyssnat mest på har ju bandmedlemmar som inte längre lever så om man får välja bland aktiva band så hade ju det varit väldigt kul att se Dream Theater köra hela ”Scenes from a Memory” skivan. Jag är lite svag för storydrivna konceptplattor och den är en av de bättre.

Eftersom du ju är den huvudsakliga låtskrivaren skulle jag till sist vilja veta vilken som är din egen favoritlåt med Gathering of Kings!
– Ännu en svår fråga! Som låtskrivare så älskar man ju alla sina små “barn” så någon favorit är svårt att välja då jag är lika stolt över dom allihopa! Men ibland finns det väl perioder såklart och en låt som sticker ut på skivan, av flera anledningar, är Long Way From Home som är en typ av låt jag aldrig riktigt skrivit förut. Det blir ju såklart lite extra speciellt, inte minst då texten är en av de mer betydelsefulla på skivan och att min gode vän Alexander Frisborg sjunger den på ett fantastiskt sätt.

Tack för att du tog dig tid och lycka till framöver! Jag säger på återseende i Juni!

GATHERING OF KINGS SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, ONSDAG 5 JUNI, 19:45

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
POPULÄRA LIVERECENSIONER
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT