Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
ALLA NYHETER
Foto: Effie Trikili

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Danko Jones

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Danko Jones där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till bandets frontman Danko Jones.

Den kanadensiska trion, med sin stenhårda och kompakta garagerock, var populära i Sverige flera år före 2002 års debutalbum “Born a lion”, i egenskap av exceptionellt liveband. Numera har Danko Jones en ännu större trogen publik, i Sverige och annorstädes, efter åtta album innehållande klassiker som “Lovercall”, “Code of the road” och “Full of regret” bland många, många fler. Första aptitretaren från nästa album, “We’re crazy”, kommer av allt att döma att kallas klassiker även den.


Senast du uppträdde på Sweden Rock Festival var år 2012. Hur känns det att få komma tillbaka?
– Det känns bra att få komma tillbaka. Under alla dessa år som vi har turnerat i Sverige har vi bara spelat på Sweden Rock två gånger, år 2002 och 2012. Jag tycker att det är lite underligt men jag är väldigt tacksam för att vi får spela där igen. Det är en fantastisk festival.

Hur arbetar ni för att ge publiken en bra liveupplevelse?
– För det första försöker vi att skriva bra låtar. För det andra försöker vi att framföra de bra låtarna på ett bra sätt inför publiken. Efter det är nog din gissning på resultatet lika bra som min.

Vad kan vi förvänta oss av setlistan under ert gig på Sweden Rock Festival?
– Efter nio album in i karriären så blir framtagandet av en setlista lite som att gå balansgång. Du behöver spela några låtar från ditt senaste album, och det kommer vi att göra. Du behöver spela låtar som har släppts som singlar och som många känner till, något som vi också kommer att göra. Du behöver spela låtar som inte framförs så ofta som kan uppskattas av dem som har sett oss några gånger, och det kommer vi att göra. Du behöver spela låtar som du själv behagar, och det kommer vi också att göra.

Vad för sorts känsla vill du att publiken ska känna efter er spelning?
– Jag tror vi vill att de ska känna samma sak som alla andra band vill när de uppträder live – en känsla av att det var väldigt bra. Vilken annan känsla hade du förväntat dig att jag skulle säga, svarar Danko Jones retoriskt.

Vilken låt är din favorit att framföra live?
– Jag har några favoriter. Jag gillar att spela ”You Are My Woman”, ”She Likes It”, “Invisible” och “Gonna Be a Fight Tonight”. Vi spelar inte “Woogie Boogie” särskilt ofta längre men det är också en av mina favoriter.

Som avslutande fråga undrar jag om det är något band som du själv skulle vilja se under festivalens gång?
– Sweden Rock är alltid en så väl kurerad festival så det finns tonvis med bra band. Death Angel skulle jag vilja se men vi spelar på olika dagar. Annars Jared James Nichols, Uli Jon Roth, The Night Flight Orchestra och ZZ Top.

DANKO JONES SPELAR PÅ FESTIVAL STAGE, LÖRDAG 8 JUNI, 12:15

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link