INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Jag Panzer

6 Shares

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Jag Panzer där Rocknytts Mattias Högström fick ställa några frågor till bandets gitarrist, Mark Briody.

Colorados Jag Panzer albumdebuterade 1984 med blivande US-power metal-klassikern “Ample destruction”. Uppföljaren kom först 1994, men sedan dess har bandet gått framåt och uppåt och upplevt sina största framgångar med de två senaste av deras tio album: “Scourge of the light” (2011) och “The deviant chord” (2017). Kärnan i Jag Panzer är fortfarande intakt, med bland andra höjdarsångaren Harry “Tyrant” Conklin som nyligen besökte Sverige med “supersångartrion” Three Tremors. SRF 2019 blir däremot bandet Jag Panzers Sverigedebut.


Hej Mark och välkomna till Sweden Rock Festival. Om jag inte har helt fel är detta första gången Jag Panzer spelar på Sweden Rock. Vad har ni för förväntningar på festivalen?

Ja det är första gången vi spelar på Sweden Rock. Det är faktiskt vårt första gig överhuvudtaget i Sverige. Jag förväntar mig en fantastisk festival. Jag har pratat med flera musikerkollegor som har spelat på festivalen och alla säger att det är en grymt bra festival. Hela bandet ser verkligen fram mot att få spela där.

Vad kan fansen förvänta sig från er spelning?

De kan förvänta sig en högenergisk show med låtar från hela vår karriär. Vi försöker spela så många klassiker som möjligt med en och annan ny låt och överraskning här och där.

Vilken låt är din favorit att framföra live?

Jag tycker om att spela “Black”. Publiken uppskattar den alltid och jag gillar headbangingkänslan i låten. Jag gillar också att jag efter att ha spelat låten under så många år verkligen kan interagera och ha kul med publiken under den.

Ni har varit med sedan 80-talet. Hur upplever du att klimatet för hårdrock är nu jämfört med då? Personligen tycker jag att hårdrocken är riktigt stark för tillfället.

Jag tycker att klimatet för hårdrock är riktigt starkt just nu. Det finns grymma band från hela världen och internet gör musiken så lättillgänglig för alla och att det är lätt att lyssna på ny musik.

Vad är planerna för Jag Panzer 2019 förutom att spela på sommarfestivaler?

Vi kommer att göra en stor Europaturné vilket känns fantastiskt roligt.

Kommer du att få tid att se några andra band på festivalen? Vilka vill du i så fall inte missa?

Jag hoppas jag får tid över att se andra band. Jag har till exempel aldrig sett Kiss så det vore roligt att få se dem.

Tack för att du tog dig tid till att svara på frågorna. Det ska bli riktigt roligt att se er i juni.

Tack! Vi ses på Sweden Rock.

Jag Panzer spelar på 4SOUND STAGE, FREDAG 7 JUNI, 19:00

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter