VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Darren Wharton: Det här är den bästa upplagan av Dare vi någonsin har haft

44 Shares

I slutet av februari så spelade DARE tillsammans med FM i Barcelona och Rocknytt fick möjligheten att ställa några frågor till sångaren och bandledaren Darren Wharton efter konserten.

Hur kommer det sig att DARE är ute på turné med FM?
– FM frågade DARE om att coheadlina efter att vi spelade Warrington Parr Hall i England tillsammans. Det gick så bra och vi bestämde oss för att göra några mer coheadlineshows tillsammans. Vi är alla goda vänner och det fungerar bra och vi har kul ihop.


I mars spelar DARE i Norge och Sverige. Hur känns det att ha en så lojal fanbase i Skandinavien?
– Det känns bra. Vi har spelat Skandinavien i många år nu. Har haft nöjet att spela många gånger på den legendariska Sweden Rock Festival vilket alltid är en stor ära och har gett oss många lojala vänner och fans. Det är alltid ett nöje att komma tillbaka och vi är väldigt glada över att genomföra vår första headliner tour där och ser fram emot att se gamla och nya vänner.

Här i Barcelona nämnde du att Vinnie Burns har lagt ett tyngre ljud på bandet.
– Vinny Burns, min gamla vän är en enastående gitarrist, solid och passionerad. Vi bestämmer oss inte för att skriva tyngre låtar, men kombinationen av Vinnys stil och min röst tar oss in i ett nytt område musikaliskt och det känns väldigt naturligt. Särskilt nu har vi Nigel Clutterbuck på bas och Kevin Whitehead på trummor. DARE utvecklas till nästa fas, men med en väldigt naturlig progression och ett ljud som vi alla gillar och våra fans verkar gilla.

Kommer vi att kunna höra tyngre låtar med DARE i framtiden?
– Absolut, som jag nämnde, kombinationen av alla bandmedlemmars personlighet, våra liveshower så har DARE ett hårdare bett. Vi njuter av energin, och det känns bra och riktigt naturligt live.

Många fans älskar vad du bidrog till Thin Lizzy men får vi någonsin chansen att höra låtar som Angel of Death och The Sun Goes Down live igen?
– Ja, naturligtvis när jag gör Thin Lizzy-återföreningar så spelar vi fortfarande Angel of Death och vi tänkte spela The Sun Goes Down på några av våra DARE-headlineshower, men det är inte riktigt beslutat om det blir av.

Det har passerat många medlemmar genom åren. Känns det som om du har rätt kombination nu?
– Ja, absolut, det här är den bästa upplagan av DARE vi någonsin har haft. Vinny Burns, originalgitarrist, Nigel Clutterbuck, originalbas, Kevin Whitehead på trummor och Marc Roberts på keyboard. Tror inte att bandet någonsin varit starkare. En grupp fantastiska musiker och ett brödraskap.

Vi är många som ser fram emot det nya albumet. Berätta lite om allt arbete och ge oss en uppfattning om vad vi kan förvänta oss.
– Vi spelar för närvarande in vårt 9:e studioalbum i norra Wales som kommer att släppas senare i år. Jag tror att våra många liveuppträdanden under det senaste året verkligen påverkat riktningen och tar oss in i ett nytt område som vi verkligen är glada över att dela med DARE-fans, gamla och nya.

DARE har spelat många gånger på SRF men inte i år. Vad tycker du och bandet om den festivalen?
– Sweden Rock är festivalen som alla band vill spela på. DARE har haft äran att spela där många gånger, och det är alltid lika fantastiskt. Förra gången vi spelade Sweden Rock Stage, så var reaktionen från publiken var bara helt fantastisk. DARE är stolta över att få spela där, och vi hoppas kunna spela på SRF många gånger till i framtiden.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter