Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
ALLA NYHETER
Foto: Press

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Scarlet

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa artist ut är Scarlet där Rocknytts Tobias Andersson fick ställa några frågor till henne.

På scen utspelas en blandning av dans, teater och musik. Tänk Alice Cooper fast med vampyrer och inte lika utdraget.” Så beskrev sajten Crank It Up nyligen soloartisten Scarlet, en tidigare kyrkosjungande sopran som numera både sjunger och rappar backad av ett band som spelar tung, mörk rock med popliknande arrangemang. Scarlet har under 2018 släppt tre singlar och till sommaren 2019 släpps hennes första EP.


I sommar kommer du att uppträda på Sveriges största rockfestival. Vad betyder denna kommande spelning för dig?
– Spelningen i sig betyder lika mycket som alla andra spelningar. Mötet med publiken som kommit dit för att uppleva min föreställning och alla som jobbat hårt för att arrangemanget ska bli av, oavsett storlek. Sedan är det såklart väldigt hedrande att bli utvald till att få lira i den konkurrens som finns. Sverige har sjukt många högkvalitativa metalband.

Hur skulle du beskriva din musik för dem som inte har hört Scarlet?
– Musiken är en kort, intensiv jävla skalle, ett slag i ansiktet, ett omruskande. Jag vill få i gång aggressioner, synd, kärlek, gråt och allting som vi har begravt långt in i oss.

Hur kom du på att ta artistnamnet Scarlet?
– Scarlet har en historisk symbolik i att hamna i en situation i livet som är mot samhällsnorm och samhällsstruktur. Ett namn och en roll som jag mer än gärna förvaltar.

Jag såg er live i Karlstad på Putte i parken i somras. Jag måste säga att ert uppträdande var väldigt teatraliskt. Vilka artister har du hämtat inspiration ifrån gällande hur du ska agera på scenen?
– Ah, kul! Det var vårt första gig. Scenshowen på Sweden Rock kommer att bli jävligt fet. Önskar att jag inspirerades av andra artister mer men inspirationen kommer direkt ifrån mitt huvud. Det är mycket strange shit som händer där inne.

2018-12-01 SCARLET - Fryshuset Stockholm. Foto: Evelia Szczesik.
Foto: Evelina Szczesik

Jag upplever det som att det är mycket “hysch hysch” kring vem du är som döljer sig bakom sminket. Varför allt detta hemlighetsmakeri?
– Scarlet är inte en person utan en karaktär som många kan relatera till. Vi bär alla någon form av mask genom livet. De flesta människor känner igen sig i den masken. Jag bär ett budskap, en krigsmålning.

Det kommer att uppträda 82 band på årets upplaga av Sweden Rock Festival. Varför ska man som besökare se just Scarlet?
– Well, de som gillar att kolla in fem långhåriga snubbar som står bredbenta och spelar treackordslåtar i fyrtakt ska inte se oss. Scarlet är inte för alla. Till Scarlets föreställning kommer du för att skrika, svettas, gråta, tändas och fucka ur!

Till sist, finns det något band som du själv tänker kolla in under festivalens gång?
– LOK! Helt sjukt att de har återförenats och att en ny generation får uppleva den magiska delen av svensk musikhistoria. Jag kommer att tränga mig längst fram och vara en riktig jävla fangirl.

SCARLET SPELAR PÅ ROCKKLASSIKER STAGE, TORSDAG 6 JUNI, 23:00

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

 

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link