Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
ALLA NYHETER

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Easy Action

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Easy Action där Peter Johansson fick ställa några frågor till bandets gitarrist, Kee Marcello.

Det glammiga original-Easy Action har återförenats tidigare, till stort jubel. Men nu återförenas för första gången den efterföljande sättningen, med den senare rikskände sångaren Tommy Nilsson, som gjorde albumet “That makes one” (1986) – en höjdpunkt inom svensk pudelrock. Nilsson, gitarristerna Kee Marcello (ex-Europe) och Chris Lind, basisten Nalle Påhlsson (Treat, Therion, Gathering Of Kings) samt bandets gamle livekeyboardist Jörgen Ingeström infinner sig i sommar för att framföra “Rosie”, “In the middle of nowhere”, “Talk of the town” … ja, kort sagt den klassiska skivan i dess helhet, exklusivt på Sweden Rock Festival!


Hej och välkommen tillbaka till Sweden Rock Festival! Hur känns det att spela för Sveriges största festivalpublik?
– Tack! Det känns jättekul att vi fick till den här spelningen på SRF till sist. Vi ser alla fram emot detta. Det är någonting magiskt över ’That Makes One’-plattan, som ju har levt ett helt eget liv och blivit en klassisk platta i Melodic Rock-genren internationellt. Långt efter bandet splittrats så har plattan i efterhand blivit stor i territorium Easy Action aldrig ens satt sin fot i, så det har uppenbarligen funnits nåt slags uppdämt behov efter oss. Och då är det ju självklart extra kul att få att få göra den här återföreningen på vår ’hemmaarena’!

Easy Action får ju sägas vara en institution inom svensk rock som har existerat i flera inkarnationer under årens lopp. Hur kommer det sig att en återförening av ”That makes one” sättningen sker just nu?
– En reunion har faktiskt kommit på tal några gånger tidigare, men det har blivit extra tydligt att det finns ett sug de senaste åren eftersom jag fått ett radikalt ökande antal frågor om Easy Action och ’That Makes One’ från fans och journalister, både här hemma och när jag flängt runt Världen och turnerat med Kee Marcello Band. Det känns helt enkelt som att det är dags nu. Det är dessutom nånting fascinerande med bandets öde. Easy Action är verkligen ’bandet som var så nära att bli superstars men aldrig fick chansen’. Och personligen är det här ’sliding doors-fenomenet’ som uppstod när jag lämnade bandet för att gå med i Europe något som jag tänkt på ibland. Hur stora hade Easy Action och ’That Makes One’ blivit om jag inte gått med i Europe? Helt klart är att det var många som hade oss på kornet. Flera Amerikanska majors var och ryckte i oss (bl.a. Geffen och SONY), men allt det fick ett slut när jag värvades till Europe. Den 7:e juni på SRF får vi chansen att visa varför så många trodde på det här bandet, och vi tänker inte ta några fångar! 😉

Har du några speciella minnen från SRF?
– Jag har självklart roliga minnen från 2006, då vi spelade med Easy Actions första line-up, men själva grejen med SRF är att det är som en stor klassfest, man kollar in och råkar på band och gamla musikerpolare som man inte träffat på evigheter – hur kul som helst!

Vad kan fansen förvänta sig av spelningen?
– Först och främst handlar det om ’That Makes One’, som vi tänker framföra i sin helhet, inklusive några outtakes. Men sen har vi självklart några riktigt feta överraskningar som jag inte tänker spoila här!

Vilka band missar du själv inte på festivalen?
– Har tyvärr ett fullspäckat schema, så jag kommer inte att kunna kolla in några andra akter den här gången.

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?
– ’5150’ med Van Hagar!

Hur ser framtiden ut för Easy Action? Finns det planer på fler spelningar eller kanske framtida skivsläpp?
– Just nu siktar vi in oss på SRF 2019. Det är det enda som är i fokus just nu.

Slutligen skulle jag vilja veta vilken som är din egen favoritlåt med Easy Action!
– Då måste jag säga ’In The Middle Of Nowhere’. Den suggestiva känslan och produktionen i den låten, kombinerat med en legendarisk sånginsats av Tommy gör den väldigt speciell för mig.

Tack Kee Marcello för att du tog dig tid och lycka till framöver! Jag säger på återseende i Juni!
– Tack själv, vi ses då!

EASY ACTION SPELAR PÅ ROCK STAGE, FREDAG 7 JUNI, 14:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

Rocknytts officiella spellista för Sweden Rock Festival 2019 hittar du här:

RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link