INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER
Foto: Effie Trikili

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Hammerfall

78 Shares

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Hammerfall där Rocknytts Ron Dahlgren fick ställa några frågor till bandets sångare, Joacim Cans.

Med debutalbumet “Glory to the brave” (1997) blev göteborgska Hammerfall ledstjärnor för den så kallade power metal-vågen. Succén fortsatte på efterföljande skivor – och låtar som “Heeding the call”, “Renegade” och “Hearts on fire” är i dag klassiker och Hammerfall själva att betrakta som ett av den svenska hårdrockshistoriens viktigaste band. Efter ett par något mer experimentella släpp kring 10-talets början har bandet, till fansens glädje, återvänt till ursprunget på de två senaste albumen “(r)Evolution” (2014) och “Built to last” (2016).


Hammerfall återvänder till SRF. En klassisk sportfråga. Hur känns det?
– Sjukt taggade att få komma tillbaks till SRF ännu en gång. Extra roligt att vi fått en riktigt bra speltid och den tänker vi definitivt ta tillvara på. Vi tänker oss lite extra allt denna gången.

Har du några speciella minnen från SRF?
– Har massor med minnen från festivalen. Vi har ju varit med ett tag och spelade faktiskt redan på den tiden den hette ”Karlshamns Rockfestival” och man kan ju säga att det hänt en hel del sedan dess. Både med HammerFall och festivalen. Två annorlunda upplevelser som jag kommer att tänka på är när jag skötte Nationaldagsfirande med Team Cans (Körslaget) 2008 och det sjukt coola att få sjunga tillsammans med symfoniorkestern 2017.

Hur tänker ni runt er setlist inför SRF?
– En setlist som ger både oss och våra fans det vi vill ha. Vi tänkte stampa gasen i botten från först låten och bibehålla tempo och intensitet ända in i kaklet.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?
– Hmm… brukar vara svårt att hinna se andra band så jag missar nog tyvärr de flesta.

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?
– Jag skulle vilja väcka upp Chris Oliva från de döda och få Savatage att framför ”Edge of Thorns” i sin helhet. Skulle smyga upp och gästsjunga på ”Sleep”.

Planer närmsta tiden?
– Kom precis fram till Los Angeles där jag ska tillbringa 3 veckor i studion med att lägga sång på kommande plattan ”Dominion. Jobbar sedan länge med James Michael (Sixx:AM) som sång-producent och fikakompis.

Slutligen skulle jag vilja veta vilken som är Joacim Cans favoritlåt med Hammerfall?
– En av de nya låtarna som jag ska lägga sång på de närmaste 3 veckorna.

Tack för att du tog dig tid och lycka till framöver! Jag säger på återseende i juni.
– Tack för att jag fick göra min röst hörd!

HAMMERFALL SPELAR PÅ ROCK STAGE, LÖRDAG 8 JUNI, 19:15

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

Rocknytts officiella spellista för Sweden Rock Festival 2019 hittar du här:

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter