Dagar
Timmar
Minuter
Sekunder
LIVERECENSIONER SRF
POPULÄRA LIVERECENSIONER SRF
INTERVJUER SRF
ALLA NYHETER
2018-03-02 THUNDERMOTHER – Sticky Fingers Göteborg. Foto: Mercedes Lindman.
Foto: Mercedes Lindman

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Thundermother

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2019” går vidare. Nästa band ut är Thundermother där Rocknytts Ron Dahlgren fick ställa några frågor till bandets gitarrist, Filippa Nässil.

Thundermother bildades i Växjö 2010 och var på sina första två album – “Rock’n’roll disaster” (2014) och “Road fever” (2015) – starkt influerade av AC/DC. När så hela bandet utom gitarristen och grundaren Filippa Nässil hoppade av 2017, valde hon att fortsätta med inte bara nya musiker utan också ett delvis nytt sound. Tredje plattan “Thundermother” (2018) uppvisar en bredare, men fortfarande mycket rockig stil, där Guernica Mancinis kraftfulla sång spelar en viktig roll.


2014 var året Thundermother senast spelade på SRF. Hur känns det att få spela där igen?
– Äntligen! Men jag har haft is i magen, jag förstår att det måste vara rätt tillfälle för festivalen och bandet för att få gigga där igen. Jag antar att vi expanderat bandet sedan dess i och med vi spelat på Kiss Kruise som avgick från Miami och i Dambuk i Indien bland annat.

Har du några speciella minnen från SRF?
– Jag älskar SRF och är en årligen besökare. Jag brukar säga i utländska intervjuer att SRF är det bästa som händer varje år i Sverige. Sol, sommar, hårdrock och alla är glada. En stor fest för musikälskare och alla kopplar av innan sina semestrar. Jag glömmer aldrig när jag sprang efter vårt förra gig 2014 till presstältet sedan genom publiken för att hoppa upp på scenen igen med Rockklassiker Allstars och spela Highway to Hell. Det var smått galet och höll på missa låten jag skulle va med på. Älskade även att gästa Peace Conspiracy 2018 där jag fick äran att sjunga Strutter med Kiss.

Hur tänker ni runt er setlist inför SRF?
– Har inte hunnit tänka på setlisten än men vi har två stora turnéer innan så vi kommer vara välrepade. Vi planerar stordåd iallafall med lite rekvisita.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?
– Jag skulle aldrig missa Kiss, ZZ Top eller Blackberry Smoke för allt i världen! Mina favoriter!
Band jag förmodligen kommer se är Rainbow och Rock på Svenska en hyllning till Strängen. Många av de andra bandet har jag redan sett flertalet gånger.

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?
– Mäktig fråga. Jag vill mest av allt se Rage Against The Machine köra Rage Against The Machine-plattan med den brinnande munken på omslaget. You got a bullet in your fucking head lixom! Killing in the name. Know your enemy. Episk skiva.

Planer närmsta tiden?
– Just nu är vi på turné i Spanien, efter det ska vi jobba vidare på låtskrivandet i Tyskland för en kommande platta, sedan några gig i Manchester, London, Trollhättan, Wacken, Danmark och en lång turné på 2,5 vecka i april med Backyard Babies. Blir grymt kul om jag får spela poker med pokerproffset Dregen i turnébussen.

Slutligen skulle jag vilja veta vilken som är Filippa Nässils favoritlåt med Thundermother?
– We fight for rock n roll är en favorit. Men grymt sugen på lira nya grejer snart.

Tack för att du tog dig tid och lycka till framöver! Jag säger på återseende i juni.
– Hoppas vi ses! Rock on Ron!

THUNDERMOTHER SPELAR PÅ 4SOUND STAGE, FREDAG 7 JUNI, 13:15

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a KISS, Def Leppard, Ritchie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed, Saxon, Styx, Dream Theater, UFO, Krokus, Amon Amarth, Hammerfall, Easy Action och många många fler.

Rocknytts officiella spellista för Sweden Rock Festival 2019 hittar du här:

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
VECKANS MEST DELADE
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter