INTERVJUER SRF
LIVERECENSIONER SRF
VECKANS MEST DELADE
ALLA NYHETER

Inför Sweden Rock 2019: Intervju med Joe Lynn Turner

780 Shares

Som brukligt är intervjuar vi på Rocknytt så många som möjligt av de artister som kommer att uppträda på Sweden Rock Festival. Först ut inför årets festival är ingen mindre än Joe Lynn Turner som Rocknytts Mattias Högström fick ställa några frågor till.

Joe Lynn Turner är en av hårdrocksvärldens mest distinkta och populära sångare. Hans meritlista omfattar Rainbow, Yngwie Malmsteen och Deep Purple, hans mer sentida band som Mother’s Army, Sunstorm och Rated X har också åstadkommit stordåd – och då har vi inte ens nämnt hans omfattande solokarriär. Joe var tänkt att framträda på SRF 2018 men fick då ställa in på grund av sjukdom. Men “den som väntar på något gott” – nu får vi se honom där 2019 i stället.


Hej Joe och välkommen tillbaka till Sweden Rock Festival.

Du skrämde oss verkligen förra året när du var tvungen att ställa in din spelning på Sweden Rock samt resten av turnén på grund av hjärtproblem. Hur mår du nu?
Efter 6 månader av rehab, träning och ett sunt leverne så mår jag fantastiskt bra. Min fru Maya är min vakande ängel och hon har styrt mig in på en mycket hälsosam väg och livsstil. Det är inte lätt för mig att ändra livsstil för gamla vanor tar man inte död på så lätt men hon är där med piskan och det ger resultat. Jag är tacksam över att kunna fortsätta min resa genom livet för det som hände var en rejäl väckarklocka för mig. Jag känner mig starkare än någonsin både fysiskt och psykiskt och är enormt motiverad att fortsätta med musiken. Jag har skrivit och spelat in musik och även gjort livespelningar sedan oktober nu så allt är bara bra.

Vad har du för förväntningar på festivalen?
Sweden Rock har alltid varit en av mina favoritfestivaler så efter att ha missat den förra året är jag rejält taggad över att få chansen att spela där 2019. Publiken är alltid med på noterna och älskar rock så det brukar alltid vara roligt för alla inblandade.

Hur ser ditt band ut? Vilka kommer du att ha med dig på scenen?
Det blir mitt europeiska soloband som jag har haft med mig ett tag nu. De är underbara människor och otroligt proffsiga musiker. Vi ser verkligen fram mot att spela på festivalen.

Vad kan fansen förvänta sig av spelningen? Finns det någon chans att du spelar någon Sunstorm-låt?
Än så länge har vi inte bestämt setlisten helt men när jag skulle ha spelat förra året var det med en setlist bestående av klssiker från min karriär. Jag skulle dock vilja blanda upp den med lite andra låtar som t.ex. någon Sunstormlåt och även någon av de nya låtar jag håller på och spelar in just nu. Det är dock alltid vanskligt att spela nya okända låtar, framförallt på en festival med stor publik, då de flesta vill höra låtar som de känner igen och älskar. Publiken på Sweden Rock är dock så uppskattande och fantastisk att det definitivt är värt ett försök här.

Förutom att spela på sommarfestivaler vad har du mer för planer 2019? Kommer det att släppas en ny JLT-skiva med nyskrivet material?
Absolut! Som jag nämnde tidigare så har jag jobbat med nytt material en tid nu och håller på och förbereder ett nytt soloalbum. Det kommer definitivt att låta annorlunda mot tidigare då det har en annorlunda produktion och låter som en korsning av klassisk rock och industrimetal. Det är väldigt mycket tyngre än jag vanligen brukar låta. När jag har spelat upp demos för vänner har de knappt trott att det är mig de hör. Det är ett stort nöje och en ovanlig erfarenhet för mig att jobba med en så välrenommerad artist/producent som Peter Tägtgren från Pain och Hypocrisy. Han är fantastisk och resultatet blir väldigt bra. Jag längtar efter att få skivan färdig så fansen får höra den. Det har tagit alldeles för lång tid nu.

Av alla låtar du har spelat in genom åren. Vilken är fortfarande roligast att framföra live?
Lol! Well… Roligt är ett subjektivt ord. Största delen av det jag spelar är roligt eftersom det är bra låtar, en dålig låt är aldrig rolig att sjunga, så jag har alltid en fantastisk stund när jag uppträder. Jag har roligt helt enkelt!

Tack för att du tog dig tid att svara på våra frågor.
Jag vill passa på att skicka ut all min kärlek och tack för all support jag fått genom åren.

Blessings … JLT

Joe Lynn Turner spelar på onsdagen den 5 juni.

Sweden Rock Festival 2019 äger rum den 5-8 juni i Sölvesborg. Några band som spelar på festivalen i år är Kiss, Def Leppard, Richie Blackmore’s Rainbow, ZZ Top, Slayer, Tenacious D, Disturbed och många, många fler.


RELATERADE ARTIKLAR
Inga inlägg hittades.
TOPPLISTAN SRF-NYHETER
FESTIVALNYHETER
MEST DELAT I VECKAN
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter