VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
hardcore superstar

Jocke Berg: Nya Hardcore Superstar-plattan är lite mer party igen

Hardcore Superstar är aktuella med sin nya platta ”You Can’t Kill My Rock’n Roll” och jag fick mig en pratstund med bandets sångare Jocke Berg och han var lika vältalig som man kan förvänta sig av en man från vår västkust.

Hej Jocke, hur är läget?


-Det är bara bra, jag är på jobbet.

Va? Jag trodde du hade Hardcore Superstar som jobb?

Annons:

-De övriga medlemmarna har enbart Hardcore Superstar men själv jobbar jag som arbetsledare på ett måleri i Borås. Jag har dock ett väldigt förmånligt kontrakt som gör att jag kan vara ledig och åka runt och spela med Hardcore Superstar också. Oftast så spelar vi på helgerna så oftast kan jag sluta tidigare på fredagarna och så är jag alltid ledig på måndagar. Då umgås jag med mina barn.

Hur har er festivalsommar avlöpt?

-Jag tycker det har gått bra. Vi har inte spelat på så överdrivet många festivaler men Sweden Rock var fantastiskt. Finland var också bra liksom Italien.

När jag såg er på Sweden Rock så började scenen tas ner innan spelningen var klar. Ingick det i showen eller var det helt enkelt bråttom till nästa spelställe?

-Det ingick i showen men just i det aktuella fallet på Sweden Rock så var det faktiskt bråttom också. Vi klev i princip rakt in i bussen efter att vi klivit av scenen för vi hade ett plan som skulle ta oss från Köpenhamn till Italien senare under natten. Sömnen blev lidande och vi sov cirka tre timmar den natten. Men det är bara att gilla läget.

Ny platta. Känner ni er nöjda med resultatet?

-Ja för fan. Det känns väldigt bra denna gång och vi har släppt ett gäng singlar innan plattan släpps och vi har även testat dessa singlar live vilket funkat väldigt bra. Vi har fått en oerhört bra respons från publiken.

Förra plattan från 2015 (”HCSS”) ansåg en del vara en experimentell platta från er. Är nya plattan en återgång till det Hardcore Superstar vi känner till?

-Jag tycker det. Det är lite mer party igen och det gör det hela mycket roligare. Den här plattan kan man spela och så glömmer man vardagen. Jag lyssnar på nya plattan i bilen bland annat och det brukar vara ett bra betyg på en platta med Hardcore Superstar.

Ni har varit förskonade från en massa medlemsbyten trots att bandet haft en 20-årig karriär. Beror detta på att Jocke Berg är en lätt person att jobba med?

-Sångare kan vara ett stort problem men jag har aldrig varit den typiska sångaren. Det har aldrig varit champagne i logén utan jag har betett mig mer som en roddare och hjälpt till. Är det något som behöver flyttas på uppe på scenen inför en spelning så självklart hjälper jag till att bära. Jag tjänar på att vara trevlig i längden och så länge du behandlar människor som du själv vill bli behandlad så blir det bra.

-Man ska ha så roligt man kan medans man lever och många som får ett skivkontrakt blir också ”rockstjärnor” vilket inte är bra. Jag är en oerhört social människa och när jag och familjen var i Marocko på semester så blev min hustru tokig på mig för att jag pratade med alla jag mötte.

Du besitter en otrolig energi på scen. Hur mycket tränar du inför en turné?

-Jag tränar aldrig på gym. Jag har i och för sig egna skivstänger och jag kan springa en mil när det är 30 grader varmt och det gör att jag blir trött så att jag tror att jag ska dö. Ärligt talat så är jag lite dum i huvudet och jag har definitivt något syndrom. Jag är banne mig 44 år och jag vet inte var jag ska göra av all energi. En spelning i Madrid var jag bakfull tio minuter innan spelningen men i introt var det som om något grep tag i mig och bakfyllan var som bortblåst. Jag kan helt enkelt inte stå stilla när jag uppträder.

Hur länge kan Hardcore Superstar hålla på?

-Vi tar en skiva i taget och så har vi alltid jobbat. Ingen kan sia om framtiden och det kan faktiskt vara slut i morgon. Jag kan känna nu för tiden att jag blir rätt sliten när vi gjort fem-sex gig i rad. Det optimala är tre gig och därefter en ledig dag.

Avslutningsvis skulle jag vilja veta vilken som är din favoritplatta och favoritlåt med Hardcore Superstar?

-Jag gillar nya plattan men jag antar att det är tråkigt att säga nya plattan så jag säger att ”Dreamin’ In A Casket” är vår bästa platta. När det kommer till låtar så är det svårt men jag gillar verkligen ”Wake Up Dead In A Garbagecan” från just plattan ”Dreamin’ In A Casket”.

Kanon Jocke. Jag tackar dig för denna pratstund och lycka till med platta, turné och allt annat nu.

-Tack själv.

FÖLJ ROCKNYTT 2023 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖRNina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIGMange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIERTipsa oss om nyheterROCKNYTT_LOGGA_2022

SÖK PÅ ROCKNYTT