VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
dragonforce

DRAGONFORCE inför Sverigebesöket

dragonforce

Sverigeaktuella DRAGONFORCE brakade loss sin Europaturné i Dublin den 25:e September, en turné som besöker Sverige under oktober månads andra hälft, för tre spelningar.

Rocknytts Sven Mörén fick en snabb telefonare med gitarristen Herman Li dagen efter turnépremiären.


 

 Hej Herman! Hur står det till?

Bara fint! Lite dagen efter då jag befinner mig i Dublin där vi igår hade premiär på våran Europaturné, vilket blev en lyckad spelning.

Berätta lite om turnéns upplägg!

Vi startar hemma i Storbritannien med elva stycken konserter för att sedan besöka Holland, Belgien och Tyskland och sedan Skandinavien, varav tre stycken gig i Sverige, (Stockholm 16/10, Lund 21/10 och Göteborg 22/10) vilket ska bli grymt kul.

När är turnén över?

Den avslutas i Moskva den 8:e december vilket kommer att bli helt galet, då vi vet sedan tidigare vad de går för där borta.

Er turné startade i USA i våras. Vad blev reaktionerna angående Marc Hudson som ny sångare i bandet?

Reaktionerna blev mycket positiva.De nya låtarna togs emot väl, då de i USA överlag inte gillar låtar som är över fem minuter,vilket våra tidigare alster har varit fattiga på att leverera (Skrattar).Så jag tror att vår senaste platta är mer i deras smak än vad de tidigare varit. När det gäller Marc så har han tagits emot med öppna armar. Han har inte visat några som helst tendenser på att han inte hade några tidigare erfarenheter när det gäller den nivå DRAGONFORCE ligger på, utan han har varit lugnet själv och levererat den energi som krävs för att det ska fungera bra live.

Vad tycker du Marc ger för energi kontra vad ZP Theart gjorde på scen?

Den stora skillnaden är rösten då Marc har ett bredare register än vad Zp hade, vilket rent musikaliskt även har gett en ny typ utav energi på de gamla låtarna. Sedan har båda sin egen personlighet där båda har tillfört fullskaligt fast på sitt egna vis.

Kommer setlistan på Europaturnén att vara annorlunda gentemot den som var på USA-turnén?

Det kommer den definitivt att bli. När vi började i USA så hade plattan bara varit ute i några veckor så vi var kanske lite sparsmakade när det gällde låtar från nya plattan. Sedan kommer vår setlista att innehålla sex sju låtar mer än vad den gjorde i våras då vi endast kör som huvudakt på denna turné. Marc har även hunnit bli fullt bevandrad när det gäller låtar från de tidigare plattorna, vilket betyder att det kommer att finnas utrymme till förändringar i låtlistan beroende på vart vi spelar någonstans.

Ni har under sommaren tagit det lugnt med turnerandet. Har det under den tiden hunnit titta fram några nya idéer till ett nytt album?

Nej! Vi har tagit det ganska lugnt för att preparera oss inför denna turné. Jag själv gjorde en liten sväng till Mexico där jag gjorde ett solo-performance vilket var grymt roligt. Något nytt material kommer vi inte att börja nosa på förrän i början på nästa år, då allt turnerande är över för denna gång.

Slutligen! Vad vill du säga till de svenska fansen inför ert Sverigebesök?

Vi ser verkligen fram emot att få komma tillbaka till ert land och jag lovar att vi kommer att leverera metal i äkta Dragonforceanda och lite till. Så tveka inte att närvara då jag lovar att ni inte kommer att bli besvikna.

Tack Herman för att du tog dig tid för en liten pratstund!

Tack själv! Se till att även du närvarar så möts vi upp för några drinkar.

Det ser jag fram emot!

{youtube}NDUlbS3Jktc{/youtube}

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter