VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR
RustyEvanpromo2

Intervju med Evan Seinfeld

0 Shares

RustyEvanpromo2

Evan Seinfeld (ex-Biohazard, porr-skådis och Jaz Hoyt i TV-serien Oz) är mångsysslaren som efter att han lämnade Biohazard beslöt sig för att ta ett break ifrån musiken för att ladda batterierna. Nu två år senare så är han tillbaka med sitt nya band ATTIKA 7 och deras debut-alster “Blood Of My Enemies”. Rocknytts Sven Mörén fick sig ett snack via telefon med den vältalige frontmannen.

Berätta hur du kom med i ATTIKA 7!


Evan: Det hela började när Rusty (Gitarr) satt i fängelse. Under sin fängelsevistelse så satt han och spelade blues-gitarr hela dagarna, det blev en sorts daglig terapi för att överhuvudtaget klara av sju långa år på ett riktigt hardcore-fängelse. I och med att han spelade dagligen och såg det som sin egen terapi så skapade han riff utifrån hans dåvarande känslospektra, riff som inte helt överraskande blev utav det mörkare slaget. När han så efter sju år blev en fri man så kände han omgående ett starkt behov av att bilda ett band då hans kreativitet bakom lås och bom hade åstadkommit en massa riff som lagts på hög. Rusty började att spela med en massa olika musiker men kände att ingen utav dessa var vad han sökte. Vid den tidpunkten så befann jag mig i en situation där jag kände ett oerhört starkt behov av att göra någonting nytt och annorlunda då jag hade lämnat Biohazard efter lång och trogen tjänst. Det hela slutade med att Rusty ringde upp mig och berättade att han var i ett känsloläge där han kände ett olidligt starkt behov av att bilda ett band där han kunde vidareutveckla sina idéer. Han spelade upp ett gäng riff, och nästan omgående så flög min inspirationsnivå upp till toppen efter att fått tagit del utav hans idéer. Under denna tid så hade inte Rusty någon fast sättning utan han körde med två olika basister, två olika trummisar, och där såg jag en möjlighet att få komma in bandet och skapa en fastare grund. Så jag sade till honom att ”Det här måste vi göra någonting utav”, och jag kan idag med en stor portion glädje meddela att bandet är komplett. Så idag kan jag stolt konstatera att den slutgiltiga sättningen utav Attika 7 är Evan Seinfeld – Gitarr och Lead-sång, Rusty Coones – Gitarr, Zach Broderick – Gitarr (ex. NONPOINT), Scott Reeder – Bas (ex. Kyuss) och Tommy Holt – Trummor (ex. UPO). Med denna sättning så har vi en stark känsla utav att framtiden kommer att gå oss väl tillmötes. Redan på första repet vi hade tillsammans så kunde vi ana hur Attika 7 kommer att utvecklas soundmässigt i och med att samtliga medlemmar kommer från så vitt skilda band. Vi har Scott som med ett förflutet i Kyuss har sina rötter i sjuttiotalets mer bluesbetonade rock, vi har Tommy som har ett förflutet från Thrash metal – scenen, detta uppblandat med Rustys och mina erfarenheter från Hardcore och Industrirock-Scenen kommer att bli till något lovande inför framtiden.

Tony Campos spelar bas på plattan och framstod som permanent medlem på er hemsida. Vad blev anledningen till att han inte är kvar i lägret?

Evan: Tony var permanent medlem och vi önskade inget hellre att få ha honom kvar i bandet och han själv ville inget annat än att vara en del utav Attika 7. Men Tony har många strängar på sin lyra då han spelar med Ministry, Static X och Prong. attika7-logoDet blev helt enkelt omöjligt för honom att stanna kvar då jag och Rusty kräver ett fullskaligt engagemang i Attika 7. Men Tony kommer alltid att ha en plats i vår hjärtan då han var idealisk för bandet, och vi är väldigt stolta över att ha lyckats hitta en stark ersättare till Tony i Scott Reeder som på sitt egna vis levererar det som krävs för att vara en del utav Attika 7.

Så Attika 7 är inte bara ett projekt, utan ett fullskaligt band. Jag tänker på att du själv har många järn i elden?

Evan: Absolut! Men musiken är alltid det som går i första hand. Jag vet att jag har varit och fortfarande är en mångsysslare. Jag kör motorcykel, har varit med i tv-serier, hållit på med porrfilm och sådana saker. Men även om jag har kvar dessa intressen så blir det inget annat än just intressen. Musiken är det jag älskar mest och därför har det blivit mitt jobb. Jag har levt på musik sedan jag var nitton år gammal och kommer alltid att se till att det så ska förbli. Så musiken och familjen i det främsta ledet, helt utan tvekan.

Det är intressant att ni har tagit in Scott Reeder från Kyuss då jag tycker att ert sound inhyser lite stoner-influenser!

Evan: Men det var något som jag och Rusty strävade efter när vi bildade bandet. Vi ville det där driver och groovet som Black Sabbath hade när det begav sig. Därför är det extra roligt att få he med Scott i bandet då han verkligen inhyser nämnda influenser. Scott var tilltänkt redan innan skivinspelningen men var då ute på turné med just Kyuss, men nu är han permanent medlem i Attika 7.

Hur lång tid tog det att göra plattan?

Evan: Det beror på hur lång tillbaka vi ska gå, för Rusty hade gjort en hel del demoinspelningar med den gamla sättningen, så när jag kom in i bilden var det första jag gjorde att lägga om all sång och kompgitarr vilket tog sin lilla tid. Men sedan när det var dags att gå in i studion för att spela in plattan så tog det sex veckor att fullborda det hela.

Det var snabbt jobbat!

Evan: Japp! Men vi arbetade stenhårt varje dag under dessa veckor. När det handlar om rock and roll så får man inte krångla till det för mycket, för då blir det inte bra. Vi spelar rock and roll med från Rustys tid i mörka inslag och där av vår mix utav hederlig rock and roll och hederlig heavy-metal. Jag har spelat in plattor sedan jag var nitton år gammal och jag är oerhört nöjd med det mesta som Biohazard spelat in. Men en sak är säker! Att jag aldrig känt mig så taggad inför en skivinspelning som jag gjorde när Attika 7 äntrade studion, för allting var så nytt för mig då det här är ljusår ifrån det jag pysslade med i Biohazard. Nu sjunger jag på ett sätt som jag aldrig gjort tidigare, d. v s. mer melodiskt vilket har varit en enorm utmaning för mig personligen.

Jag hör så mycket mer sjuttiotals vibbar när det gäller sången på plattan. Vilka influenser använde du dig utav inför inspelningen?

Evan: Jag har använt mig utav alla mina infuenser vilket är allt från Ronnie Van Zant, Ozzy Osborne, Sully Erna, James Hetfield, specielt hans performance på Master Of Puppets. Fast min absoluta favorit utav alla är Paul Rodgers som jag även fått den äran att lära känna. Han kommer alltid och hälsar på när han är i LA.

Berätta om hur ni fick idén till bandnamnet!

Evan: Namnet bottnar mycket i Rustys tid i fängelset. Attika är själva fängelset och sjuan står för de antal år han satt inne. Under fängelsevistelsen blev tankarna på mänskliga ting allt påtagligare, som vår dödlighet, livet som gåva, livet som börda. Alla dessa tankegångar var det som formade idén till Attika 7 vilket du kan höra klart och tydligt i texterna på plattan.

Du lämnade Biohazard för två år sedan. Vad var den huvudsakliga anledningen till att du lämnade skutan?

Evan: Jag var helt enkelt trött på Biohazard då jag hade turnerat och spelat in plattor med nämnda band sedan jag var nitton år gammal. Jag gillade inte bandets musikaliska utveckling som formades under de senare åren, och jag var trött på musik rent generellt. Så jag kände att jag inte kunde tillföra någonting mer i bandet utan jag var tvungen att ta en paus från musiken, ladda batterierna både själsligt och musikaliskt, och här är jag nu, hungrigare än någonsin.

Om vi går in lite djupare på texterna! Du nämnde att merparten utav dessa handlade om Rustys tankegångar under hans tid i fängelset fängelse.

Evan: Absolut! De handlar om livet rent generellt, men mest om dess motgångar. Evan Seinfeld_1Hur man agerar i olika situationer, som att göra snedsteg så att man hamnar i fängelse, relationsångest, vi har en låt som handlar om vad som försegår inne i en seriemördares hjärna, hur han tänker innan han genomför en handling, och även om den enorma tristess som inhyser vardagen i ett fängelse. Man kan säga att rent generellt handlat texterna om hur man tar sig fram i samhället som en ”Underdog” om vi ska sammanfatta det hela lite kort.

Vad händer härnäst för bandet?

Evan: Plattan är ute på skivdiskarna och vår första video ligger även den ute ”Serial Killer”, och nu håller vi på att spela in en ny video med låten ”Devils Daughter” vilket kommer att bli riktigt bra. Vi kommer att under september månad dra ut på en USA-turne tillsamman med band som Godsmack, Shinedown och Papa Roach som kommer att gå under namnet ”The Rockstar Energy Uproar Tour” vilket ska bli riktigt kul, och vi hoppas innerligt att spelschemat kommer att ökas på succesivt under hösten och vintern.

Europa och Sverige vore trevligt!

Evan: Absolut! Vi kommer att jobba hårt för att komma till Europa där självklart Sverige är inräknat.

Slutligen! Vad är den största skillnaden rent emotionellt när du jämför din tid i Biohazard kontra Attika 7?

Evan: Personkemin är nog den största skillnaden. Vi kom överlag bra överrens i Biohazard, missförstå mig inte, men i Biohazard så var det mycket mer buissnies inblandat i vår vänskap vilket resulterade i att gångerna var få när vi umgicks utanför bandet. Med Attika 7 är det tvärtom. Vi är polare som går ut och tar en öl ibland, tittar på fotboll och dylika saker. Jag ät trött på branschfolk, jag är trött på branschen i sig och därför vill jag endast ha med vår bokningsagent, vår skivbolagskontakt, de som jag verkligen är i behov utav för att det ska rulla. Jag är trött på alla ryggdunkningar och andra låtsasvänner. Jag vill bara spela rock and roll och ha kul med mina polare, och det tror jag är ömsesidigt för alla i bandet.
 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter