VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2018:Intervju med Peter Tägtgren (Pain)

29 Shares

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2018” går vidare. Nästa band ut är svenska Pain där Rocknytts Johan Hagberg fick ställa några frågor till bandets gitarrist, sångare och allt i allo Peter Tägtgren.

Jag och Peter har känt varandra i många år nu. Vi sammanstrålade första gången på högstadiet och han har även varit min hyresvärd under en del år. Just nu är avståndet cirka en mil mellan oss men det här med att få till en tid att träffas som passar oss båda har visat sig vara så gott som omöjligt. Därför så ringde jag upp Peter för att prata lite om Sweden Rock.


Jag börjar med att gratulera på födelsedagen.

-Tack så mycket. 28 år ung men det vet ju du också hur det känns.

Ja precis men jag väntar till december jag.

-Ha ha ja du är yngre. Hur är det med dig?

Jodå det är bra. Här börjar vi diskutera jobb och hur vi ser på framtiden. Jag styr in det hela på rätt spår igen genom att påstå att detta blir Peters fjärde uppträdande på Sweden Rock.

-Om mitt minne inte sviker helt så stämmer det alldeles utmärkt.

Din känsla just nu när det är mindre än en vecka kvar till lördag när du återigen står på scen i Norje?

-Jag vågar inte tänka så mycket på det. Det är svårt att sia om hur det ska bli men har vi tur blir det mycket folk och har vi otur så blir det mindre folk. Vi kommer att ge järnet vilket som och vi kommer att spela på näst största scenen i år och jag tror att vi börjar 14:30 (14:45 enligt spelschemat). Första budet var att vi skulle spela samtidigt som Judas Priest men där tackade vi nej så det blev hur bra som helst med en tid på eftermiddagen.

Elaka tungor menar att bokningen av Iron Maiden gjort att massor av ”Svensson-hårdrockare” köpt biljetter enbart för Iron Maidens skull och sen struntar i resten av festivalen. Tror du att det kan bli glesare i publikleden detta år?

-Nej jag tror inte det. Det här är något som för väldigt många är återkommande år efter år. Det är inte bara ett fåtal utan det är tusentals människor som har semester denna vecka varje år för att kunna bevittna Sweden Rock. Naturligtvis så kan inget konkurrera med Iron Maiden för det är det största inom hårdrocksvärlden. Line-upen är dock så bra så det kommer att vara fullt med människor hela tiden. Själva grejen för många är inte bara musiken utan även gemenskapen man känner under hela veckan.

Pain är nyss hemkomna från Australien. Gick det bra?

-Herregud ja. Jag har aldrig varit i ett land med så oerhört många vänliga och positiva människor. Jag var där 2015 med Lindemann men då var det enbart promotion och de man umgicks med då var mest skivbolagsmänniskor. Den här gången hade vi fem spelningar så vi fick verkligen chansen att träffa fansen och jag har aldrig varit med om maken till trevliga människor. Det var absolut inte fullsatt på spelningarna men vi börjar bygga broar lite runt om i världen. Vi gjorde tex 10 spelningar i Ryssland på 12 dagar vilket var jättejobbigt men oerhört bra för framtiden.

Det som förde oss samman var vårat stora intresse för Kiss. Har Pain eller Hypocrisy spelat på samma festival som Kiss någon gång?

-Fan det har jag inte gjort, eller vänta nu. Det är möjligt att vi spelat på Hellfest samtidigt som Kiss. Men för i helvete, Hypocrisy spelade på Sweden Rock 2013 när Kiss också var där. Jag minns nu att jag gick upp på scenen under dagen och kollade in spindeln som de hade som ljusrigg på den turnén. Tyvärr skulle vi åka vidare så vi hann inte se Kiss spelning.

Jag skulle vilja säga att det var tur för er.

-Ja jag såg spelningen på Friends Arena några dagar tidigare och det var inte hundraprocentigt där om man säger så.

Jag såg också den och där tycker jag Paul Stanley kom undan med godkänt men det kan bero på att de haft ett uppehåll och att det var första spelningen på Europaturnén det året. Men att det sen skulle vara sådan totalkatastrof sex dagar senare på Sweden Rock hade jag inte trott.

-Jag förstår att Paul Stanley blir både ledsen och uppgiven. Funkar inte sången så är känslan att man står helt naken på scenen. Det har hänt mig flera gånger och det är definitivt inte roligt.

Framtiden för Pain? Hur ser den ut?

-Vi kommer att göra tre festivaler i sommar och sen tar Pain ett break. Min tanke var att vara hemma i sommar men det är svårt det där med planering så i juli åker jag till Los Angeles för att producera comebackplattan med bandet Possessed. Det är en rätt tuff känsla eftersom jag lyssnade på det bandet när jag var i femtonårsåldern. Senare i år så startar jag upp Hypocrisy igen och där börjar vi med en coheadlineturné med Kataklysm.

Blir det ny platta med Hypocrisy innan den turnén?

-Nej det viktigaste är att starta upp traktorn som stått ett tag nu. Vi åker till Usa efter jul och nyår och en ny platta med Hypocrisy är planerad till maj-juni 2019. Och efter släppet så kör Hypocrisy festivaler nästa sommar. Det är väldigt många bollar i luften just nu men jag ska absolut inte klaga på mitt jobb.

Okej Peter. Jag tackar dig för denna pratstund så lär vi väl ses.

-Tack själv. Vi kanske springer på varandra på Sweden Rock om inte förr.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter