VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Pretty Maids

349 Shares

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2018” går vidare. Nästa band ut är danska Pretty Maids där Rocknytts Ron Dahlgren fick ställa några frågor till bandets svenska keyboardist och gitarrist, Chris Laney.

Album som “Red hot and heavy” (1984) och “Future world” (1987) är självskrivna i den 80-talsfrälste hårdrockarens skivsamling. Danska Pretty Maids har dessutom hållit fast den klassiska hårdrocken mer ihärdigt än de flesta, och publiken har belönat denna lojalitet. Med sina senaste släpp “Pandemonium” (2010), “Motherland” (2013) och “Kingmaker” (2016) har Pretty Maids vunnit många nya fans. Att Ronnie Atkins (även känd från Avantasia) fortfarande är en fantastisk sångare och frontman är heller ingen nackdel för bandet.


Jag börjar med att ställa en fråga om er sångare Ronnie Atkins som skadade sig allvarligt i slutet av mars och ni fick ställa in några spelningar. Vad hände? Hur mår han nu? Är han helt återställd till Sweden Rock?
– Det har varit en tuff tid, mycket ovisshet men nu tror jag att han är återställd. Vad som hände var att han efter en spelning säckade ihop sidan om Allan & mig och slog huvudet i ett stengolv… det va klart otäckt.. Det visade sig vara en kombo av högt blodtryck och uttorkning… Just den spelningen va så varm att jag tror vi svettades 5 liter var…
Hur som helst så har läkarna röntgat huvudet flera gånger osv för att se att det inte blivit nån blödning eller svullnad av fallet samtidigt som hans kraftiga hjärnskakning fått honom att ha problem med balansen och illamående. Men nu säger han sig va sugen att köra igång igen, pratade med honom igår och då va han på topphumör så SRF kommer blir fullt ös som vanligt!!

Du kommer att göra din första Sweden Rock-spelning för Pretty Maids. En klassisk sportfråga. Hur känns det?
– Det känns ju självklart skitkul!! Ska bli kul att få spela med killarna igen, vi hörs ju dagligen och saknar att spela ihop. Vi e som en enda stor familj och att spela i Sverige och på SRF vet dom är nåt extra för mig. Jag lovar ni kommer få så ni tiger!

Hur ser planerna kring Pretty Maids ut framöver?
– Vi ska spela in headline giget på “Bang Your Head!!!” för DVD och liveplatta som ska ut i höst.
Vi kommer köra hela Future World plus en massa annat kul från katalogen. Vi turnerade ju aldrig utanför Europas gränser med FW 30 så det känns som en given sak att ge ut ett sånt gig. Sen ska det knåpas ihop ett nytt album som förmodligen spelas in nästa år. 2017 var ett galet busy år, vi spelade som galningar i Europa, Japan, och kryssningar i USA, så detta året blir lite mer fokus på framtiden, DVD, Album etc. Vi är ett band som hela tiden vill överbevisa oss själva så det är klokt att ladda om och sätta nytt fokus.

Hur tänker ni runt er setlist inför SRF, överraskningar?
– Tänker?? hahaha…. Vi kommer förmodligen köra “Kioskvältarsettet”. Man vill inte missa det. Överraskningar kanske kan ske men sånt kan man ju inte avslöja, då blir det lixom ingen överraskning.

Vilka band missar du själv inte på festivalen?
– Jag önskar jag fick se Judas men det spricker nog dessvärre. Deras senaste har totalt golvat mig. Ser mest fram emot att träffa allt trevligt folk på festivalen, ska bli svinkul!

Vilken skiva av vilket band skulle du själv helst vilja se framföras i sin helhet live?
– Jellyfish- Spilt MIlk

Slutligen skulle jag vilja veta vilken som är Chris Laneys favoritlåt med Pretty Maids?
– Låten som betytt mest för mig är Fantasy från första plattan men Bulls Eye är så jävla kul att lira live..
Så mitt svar är… kan jag få fylla ett A4 med favoritlåtar? Jag menar… Det finns en sån låtskatt och alla plattor har nåt som satt sig i mig… Jump The Gun är sjukt viktig för mig

Tack för att du tog dig tid och lycka till framöver! Jag säger på återseende i juni.
– Tack själv!! Ses!!

PRETTY MAIDS SPELAR PÅ FESTIVAL STAGE, FREDAG 8 JUNI, 13:15

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Helloween, Yes featuring Anderson, Rabin & Wakeman, Stone Sour, Vixen, Uriah Heep, Pretty Maids, The Darkness, Madam X, Nazareth, Slade, Buckcherry, Hardcore Superstar, Bullet, Dark Funeral, Heavy Load, Nocturnal Rites och många många fler.

Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

Chefredaktör och grundare av Rocknytt
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter