VECKANS TOPPNYHETER

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
VECKANS MEST DELADE

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med H.E.A.T.

Rocknytts intervjuserie ”Inför Sweden Rock 2018” går vidare. Näst ut är svenska H.E.A.T. från Upplands Väsby där Rocknytts Effie Trikili fick ställa några frågor till bandets keyboardist Jona Tee.

Det självbetitlade debutalbumet från 2008 gav H.E.A.T en plats i alla AOR-fantasters hjärtan. Med tredje albumet “Address the nation” (2012) – deras första med nuvarande sångaren Erik Grönwall – slog de in på ett tuffare spår, som de sedan byggt vidare på: melodiös hårdrock i Whitesnakes och Scorpions’ anda. Internationellt har H.E.A.T:s ryktbarhet bara fortsatt växa och när bandet 2017 bröt en lång tystnad med släppet av album nummer fem jublades det från både fans och recensenter: “Into the great unknown” är enligt många det bästa som H.E.A.T åstadkommit. Hittills.


Välkomna tillbaka till en av Sveriges största rockfestivaler, Sweden Rock. Hur känns det att komma tillbaka?
– Helt sjukt bra! Alla hoppades på bokningen. Den kom in medans vi stod på efterfesten på Grammisgalan. Det bidrog till kraftigt höjd feststämning.

Vad har ni själva för relation till festivalen? Några minnen ni vill dela med er av?
– Blir mitt 11:e år, varav 4:e som artist (tror jag). Ett av mina bästa festivalminnen är REO Speedwagon på Festival Stage, mitt på dagen i kanonväder. Drömmen!

Ni släppte en mycket omtalad ny skiva förra året. Reaktionerna på den har varit väldigt olika men hur upplever ni att mottagandet av den varit?
– Rätt väntat ändå. Vi tog ju ut svängarna med låtvalen. Men som jag sagt många gånger nu – vi skriver sjukt brett och allt handlar om vad vi sätter på skivan. Denna gång var detta de bästa låtarna vi hade. Nästa platta kanske blir sjukt poppig eller mer metal. Det visar sig. Ett av våra mantran är att vi inte ska begränsa oss.

”Into The Great Unknown” låter ju rätt annorlunda än tidigare släppt material. Vad fick er att ändra riktning? Vad hade ni för inspirationskällor?
Massor. Plattan blev skriven under en längre period än vanligt. En period då vi inte spenderade lika mycket tid tillsammans. Mycket händer på 3-4 år. Kanske är en av anledningarna. Titelspåret skrevs t.ex. direkt efter ”Tearing Down The Walls”. ”Do You Want It” blev skriven två månader innan studion.

Skivan blev också nominerad för en svensk Grammis. Vad betyder den nomineringen för er?
Massor. Och inte bara för oss utan för våran gren av hårdrocken i stort, tycker jag. Skönt att få komma in i ”finrummet” på ett sätt och få ett erkännande. I slutändan handlar dock allt om oss och fansen. Det är allt.

Har ni någon favoritlåt att spela live och varför?
Jag vill kasta syntarna åt helvete och skjuta blixtrar i ögat på någon när vi kör “Inferno”. Fruktansvärt adrenalintagg på den!

Varför bör man inte missa H.E.A.Ts spelning på Sweden Rock?
– Sweden Rock är på något sätt hemmaplan för oss. Här trivs vi som bäst. Dessutom blir det en episk efterpärla efter Maiden. 

Tack för din tid Jonas, vi ses på Sweden Rock i sommar!

H.E.A.T. SPELAR PÅ SWEDEN STAGE, TORSDAG 7 JUNI, 23:30

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Steelheart, Inglorious, Pretty Maids, The Darkness, Helloween, Rotting Christ, Buckcherry, Hardcore Superstar, Bullet, Slade, Dark Funeral, Heavy Load och många många fler.

FÖLJ ROCKNYTT 2022 – Den bästa spellistan på Spotify för dig som vill upptäcka ny musik. Här får du det senaste inom Rock, Hårdrock, AOR och Metal. Spellistan har över 4000 följare och uppdateras flera gånger i veckan!
Effie Trikili

Effie Trikili

Skribent/Fotograf

Rocknytt söker nya medarbetare

Brinner du för rockmusik och gillar att skriva eller fotografera?

Vi söker nu fler medarbetare.
JOBB
RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter

Copy link