VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Hardcore Superstar

213 Shares

Rocknytts serie ”Inför Sweden Rock 2018” går vidare. Näst ut är svenska Hardcore Superstar från Göteborg där Rocknytts Johan Hagberg fick ställa några frågor till bandets sångare Jocke Berg.

1997 bildades Hardcore Superstar och bandet har genom åren jobbat sig uppåt. Ny platta är på gång efter sommaren och när nu bandet äntrar scenen på Sweden Rock Festival så är det femte gången man spelar på just nämnda festival. Bandet har släppt tre singlar från kommande platta och man är ute och turnerar just nu för att promota dessa låtar. Jag fick fatt på bandets sångare Jocke Berg en tisdagskväll i början av april.


Hallå där. Jag börjar med att hälsa Hardcore Superstar välkomna tillbaka till Sweden Rock. För vilken gång i ordningen är det nu?

-Vi har spelat där 2006, 2007, 2011 och 2015 så det blir femte gången nu. Det är inte som Motörhead men det är bra ändå. Det är en helt fantastisk festival att spela på.

Har du några speciella minnen?

-Ett oerhört starkt minne är när vi spelade i Rockklassikertältet 2006. Det var så oerhört mycket folk så kravallstaketen bågnade. Det var 3500 i tältet och 2000 utanför som inte kom in. Det var ett otroligt tryck och jag minns att 30 personer fick sjukvård. Det var en speciell känsla men visst har alla spelningarna varit roliga. Nu ska det bli oerhört spännande att få agera headline under onsdagen. Det blir en ny erfarenhet för oss.

Ni är ute på turné just nu men er nya platta släpps inte förrän i september. Vad är anledningen till att ni är ute på vägarna just nu?

-Vi har släppt tre singlar från kommande plattan så vi turnerar på dessa kan man säga. Det har gått över förväntan med tanke på att det är fullt med folk på varje spelning. Det känns fantastiskt bra eftersom det bästa som finns är att spela live. En större turné blir det naturligtvis när plattan är släppt.

Blir det mycket festivalspelningar i sommar?

-En del festivaler blir det både i Sverige och Europa. Att spela på festivaler är fantastiskt för då får man chansen att se en massa andra band. Vi ska även åka till Australien och spela i juni månad. Det har vi inte gjort sen 2008 så det ska bli kul. Det är vinter i Australien då så vi kan förvänta oss ungefär 15 grader varmt.

Ja det är en riktig vintertemperatur det.

Ha ha ha, ja vi sa att vi är från Sverige så vi tänker inte packa ner extra kläder som de tyckte att vi skulle göra.

Om vi pratar lite om kommande plattan så undrar jag naturligtvis vilka förväntningar ni har på den?

-Självklart har vi stora förväntningar…….eller inte. Vi är oerhört nöjda med plattan och det handlar stilmässigt om traditionell Hardcore Superstar. Vi har fått bra respons på singlarna nu när vi varit ute och spelat och det känns jättebra. Vår känsla är att gillar man singlarna kommer man att gilla resten av plattan också.

Vad kan era fans förvänta sig av er spelning på Sweden Rock?

-Eftersom vi avslutar på onsdagen så lovar jag att det kommer att bli bra. Det finns inget bättre sätt att avsluta onsdagen och vi kommer att välkomna publiken samtidigt som vi kommer att se till att den blir delaktig. Det kommer att bli jävligt roligt och folk kommer inte att bli besvikna.

Som avslutning på denna pratstund så skulle jag vilja veta vilken som är Jocke Bergs favoritplatta genom åren?

-Åh herre min gud nu ryker det i huvudet. Tidernas bästa skiva? Ja jävlar. Jag får ta den som dyker upp först i mitt huvud och det är ”The Number Of The Beast” med Iron Maiden. Där och då visste det bandet vad de höll på med.

Visst är det en fantastisk platta. Jag tackar härmed dig Jocke för denna pratstund.

-Tack själv och jag hoppas vi får tillfälle att stöta på varandra under festivalen.

HARDCORE SUPERSTAR SPELAR PÅ SWEDEN STAGE, ONSDAG 6 JUNI, 23:40

Sweden Rock Festival äger rum i Sölvesborg den 6-9 juni. Klara band för i år är bl.a Iron Maiden, Ozzy Osbourne, Judas Priest, Steelheart, Inglorious, Pretty Maids, The Darkness, Helloween, Rotting Christ, Buckcherry, Hardcore Superstar, Bullet, Slade, Dark Funeral, Heavy Load och många många fler.

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter