VECKANS TOPPNYHETER
VECKANS MEST DELADE
FLER ARTIKLAR

Inför Sweden Rock 2018: Intervju med Steelheart

26 Shares

Intervjuserien “Inför Sweden Rock 2018” går vidare och vi försöker få intervjuer med så många band vi bara hinner med. Här kan ni läsa vad Miljenko Matijevic, sångare i Steelheart, har för tankar inför årets festival.

Senast ni spelade på Sweden Rock Festival var 2011. Eftersom jag missade er då ser jag verkligen fram mot att få se er i år. Vad har ni för förväntningar på årets festival?


Jag är verkligen förväntansfull över att få komma och träffa och vidröra alla svenska själar. Jag har så många vänner i Sverige att jag kallar dem för min svenska familj. Vi har egentligen inga speciella förväntningar eftersom vi vet att svenskar är fantastiskt trevliga och det kommer att bli underbart som vanligt. Jag är glad och entusiastisk över att få vara en del av en så stor och bra festival.

Vad har du för minnen från senaste gången du spelade på festivalen?

Det var fantastiskt roligt. Jag hade inte bara otroligt roligt när vi uppträdde utan jag fick även återknyta bekantskapen med gamla vänner, musiker och branschfolk jag inte träffat på många år. Det var verkligen några roliga dagar.

Vad kan fansen förvänta sig av er spelning? Några nya låtar och sedan mestadels klassiker?

Ja vi kommer givetvis att spela låtar från nya skivan “Through Worlds of Stardust”. Det kommer även att bli klassiska Steelheartlåtar samt ett par låtar från filmen Rock Star.

Hur har mottagandet var för Through Worlds of Stardust?

Det har ärligt talat varit helt överväldigande och underbart. Vi har lagt ner våra hjärtan och själar i den här skivan och både fans och kritiker verkar älska den. Jag är verkligen överväldigad över de fina recensioner den har fått både av kritiker och fans. Jag känner verkligen att den innehåller bland de bästa låtar jag har gjort hittills. Ironiskt nog är alla stråkar på skivan inspelade live i Stockholm. Vi har mycket mer musik på gång framöver.

Vad har ni för planer med Steelheart i den närmsta framtiden?

Planen just nu är att få turnera och spela på så många ställen det bara går och få träffa och beröra så många fans vi bara kan. Nästa år fyller bandet Steelheart 30 år och vi jobbar på en speciell release till dess med hjälp av fansen världen över som varit med oss hela tiden.

Steelheart var med i slutet av 80-talet och början av 90-talet när hårdrock hade sin riktiga komersiella topp. Enligt mig är hårdrock väldigt starkt igen. Hur ser du på det?

Det är väldigt svårt att jämföra faktiskt. Just nu har vi enorm medvind och segel fyllda av positiv energi så vi kommer att fortsätta jobba på och inte låta detta tillfälle rinna ut i sanden. Den här musikstilen är fylld med positiv energi och har alltid lockat fram glädjen och gemenskapen hos de som lyssnar på och framför den. Låta oss bygga vidare på denna kärlek och ta musiken till en ännu högre nivå.

Till sist, är det några andra band du absolut inte vill missa på årets festival?

Så många det är möjligt att hinna med. Jag ser verkligen fram mot att få se Judas Priest då jag växte upp med att lyssna på dem.  Jag spelade så många Judas Priest covers jag bara kunde lära mig under min uppväxt. Jag kommer ihåg att en av deras spelningar på Madison Square Garden sändes i radio och jag satt som klistrad vid radion under den.

 

RELATERADE ARTIKLAR
SENASTE NYHETERNA
VECKANS TOPPVIDEOS
ALLA NYHETER
Rocknytt
Ron Dahlgren

Ron Dahlgren

CHEFREDAKTÖR

Nina Dahlgren

Nina Dahlgren

ANNONSANSVARIG

Mange Byström

Mange Byström

WEBB/SOCIALA MEDIER

Tipsa oss om nyheter